Gündem
08 Eki 2022 12:29 Son Güncelleme: 08 Eki 2022 12:32

Bülent Arınç, Bakan Nebati’yi fena ti’ye aldı! ‘Senin sorularını dinlerken…’

Tv5 Haber Müdürü Mustafa Deniz, ile TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun "Başörtüsü" çağrısını değerlendirdi. Deniz'in konu ile ilgili yorumlarını anlamlandıramayan Arınç, " Senin sorunlarını dinlerken aklıma Nebati Bey geliyor. Bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum” dedi.

Tv5 Haber Müdürü Mustafa Deniz, 22. Dönem TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başörtüsü” çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğunu ve kız kardeşinin başörtülü olması nedeniyle okula gidemediğini söyleyen Deniz, konuşmasına şöyle devam etti:

“AKP döneminde müfredat değişikliği ile, İmam hatipte okuyan kız öğrencilerinin başının açılması istendi. Geçmişte tabii ki bazı yanlış uygulamalar hatalar var. Birinci sorum günümüzde yanlış bir hata, adım yok mu? Diğer sorum ise dünyevi hayatımızı uygulamalarla uhreviyata ne kadar şekillendirebiliyoruz bu politikalarla”

Bülent Arınç, Mustafa Deniz’in kendisine yönelik sorularına gülerek, “Senin sorularını dinlerken Nebati Bey aklıma geliyor. Yani öyle bir yorum yaptın ki Bunun epistemolojik açıdan anlamı nedir diye düşünüyorum” dedi.

Arınç’ın, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatiyi ti’ye aldığı bu anlar sosyal medyada gündem oldu.

BAKAN NEBATİ NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir ekonomi konuşmasında “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” ifadelerini kullanmıştı. Nebati’nin bu sözleri sosyal medyada kısa sürede gündem olmuştu.