Gündem
07 Kas 2015 14:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Bugün TV’den kovulan Tarık Toros kayyuma teşekkür etti

Tarık Toros, kararın altında imzası olanlara ‘sadece işini yaptığını belgeledikleri’ için teşekkür etti.

İpek Medya’ya atanan kayyumun, ‘marka değerini düşürdüğü’ gerekçesiyle işine son verdiği Bugün TV’nin eski genel yayın yönetmeni Tarık Toros, kararın altında imzası olanlara ‘sadece işini yaptığını belgeledikleri’ için teşekkür etti.

Fesih belgesinde kayyuma devrin 3 Kasım’da resmileştiği yazılmasına karşın İpek Medya’nın 28 Ekim günü polis baskınına uğradığına dikkat çeken Toros, “Yetkisizliğini kendi eliyle belgeleyene ne diyeceksin? Gülüp geçin” dedi.

Kendi kanalımda korsan yayına geçmişim

Zaman gazetesinin yazarlarından Sevgi Akarçeşme bugünkü köşesini, önce ekranı karartılıp zorunlu izne çıkarılan, ardından da ‘şirketin kamuoyu önündeki değerini düşürdüğü’ için işten çıkarılan Toros’a bıraktı.

Yazısında, kayyuma devrin ardından İpek Medya’da yaşanan değişimi anlatan Toros, adresine noter kanalıyla yollanan karara göre işten atılma gerekçeleriniyse şöyle sıraladı: “Kolluk gücüne rağmen yayın akışını değiştirmişim. Kendi kanalımda korsan yayına geçmişim. “Yayın kesiliyor” diye anonslar yapmışım. Canlı yayına konuk çıkarmışım. Teknik ekibi kullanarak haber bantları dönmüşüm. Sanki yayını ben siyaha düşürmüşüm gibi uzun süre yayın kesintisine neden olmuşum. Sosyal medyada ve farklı kanallarda bunları anlatmışım. Sadakat yükümlülüğüne aykırı davranmışım. Neticede şirketimin marka değerini ve itibarını düşürmüşüm.”

Bu ihtarnameye cevap bile vermem

“Noter kanalıyla adresime geçtikleri iş akdi feshinde bunları sıralamışlar. Çok teşekkür ederim. Altına attıkları 5 imza ile “işimi, sadece işimi yaptığımı” belgeledikleri için. Bu ihtarnameye cevap bile vermem” diyen Toros, kendisine yöneltilen suçlamalara neden cevap vermeyeceğini ise şöyle anlattı: “Ekime, 3 Kasım 2015 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi’ndeki kayyum kararını koymuşlar. İPEK MEDYA’nın basıldığı tarih ise tam 5 gün önce: 28 Ekim 2015. Yetkisizliğini kendi eliyle belgeleyene ne diyeceksin? Gülüp geçin.”