Gündem
12 Nis 2011 08:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

BUGÜN GAZETESİ'NDEN ŞOK SUÇLAMA! RADİKAL BASKINI DÜZMECE Mİ?

Bugün Gazetesi, Ertuğrul Mavioğlu'nun polisi Radikal'e bilinçli şekilde yönlendirdiğini iddia etti..

Terör örgütü üyeliğinden tutuklanan Ahmet Şık’ın kitap taslağının Ertuğrul Mavioğlu’ndan alınması sırasında yaşananlar gün yüzüne çıktı.
 
Mavioğlu’nun polisi Radikal’e bilinçli şekilde yönlendirerek baskın görüntüsü oluşturmaya çalıştığı ileri sürüldü. Polis tutanağına göre; kitap taslağını Mavioğlu kendisi sildi.

Yargının Ergenekon terör örgütünün amacına hizmet ettiği gerekçesiyle ’örgütsel doküman olarak nitelediği Ahmet Şık’ın kitap taslağıyla gerçekler gün yüzüne çıkıyor. Polisin mahkeme kararı ile gazeteci Ertuğrul Mavioğlu’ndaki kitap taslağını almak için Radikal Gazetesine gitmesi ’Radikal baskını’ olarak sunulmaya çalışılmıştı. Ancak bilinçli şekilde oluşturulduğu belirtilen ’baskın iddiasının’ gerçeği yansıtmadığı Mavioğlu’nun imzaladığı polis tutanağı ortaya koydu. Şık’ın kitabını polislerin değil Mavioğlu’nun kendisinin sildiği de kayıt altına alındı.

Sayfa sayısı tutmadı

Savcılığın kitabın farklı kişilerdeki nüshalarını karşılaştirabilmek için sadece "kopya alma talimatı" verdiği ancak Mavioğlu’nun polisleri Radikale çektiği ve taslağı sildirdiği iddia edildi. Polislerin önce Mavioğlu’nun evine gittiği ancak evde olmayan gazetecinin "Radikale gelin" diyerek Tıaskın’ görüntüsü oluşturmaya çalıştığı ileri sürüldü. Polis tutanağı taslağa el koyma işleminin hukuki olduğunu ve Mavioğlu’nun gözetiminde yapıldığını ortaya koydu. Bu durum tutanağa şöyle yansıdı: "Kitapson isimli word dosyasını biz görevlileri görerek silmiştir." Mavioğlu ile şirketinin avukatlarının imzalarının da bulunduğu tutanakta, kitap taslağının 201 sayfa olması dikkat çekti. Oysa Şık’ın bilgisayarındaki taslak 300 sayfaydı.

DOĞAN KİTABI TARAFLI BULMUŞ

İthaki Yayınları Editörü Ahmet Öz, Ahmet Şık’ın "İmamın Ordusu" adlı kitap taslağının kendisine Şık’ın eşi Gonca Şık tarafından verildiğini söyledi. Öz, Gonca Şık’ın getirdiği kopyanın Doğan Yayıncılık editörünün düzelttiği kopya olduğunu ifade etti. Doğan Yayıncılık ise görevlendirdikleri okutmanın olumsuz raporu dolayısıyla kitabı baskıya uygun bulmadıklarını belirtti.

YAZARA İADE EDİLSİN

Doğan Yayın Holding’in kitabı incelemesi için gazeteci Haşim Akman’a gönderdiğini belirten Öz, "Bana gelen bir mailde Akman’ın raporu ve Ahmet Şık’ın itirazları yer alıyordu. Akman raporunda ’Yazar bazı noktalarda tarafsız olamamış, yeniden incelenmesi için yazara iadesine’ diyordu" ifadelerini kullandı. Doğan Yayıncılık Yayın Yönetmeni Deniz Yüce Başarır da, Şık’ın kitap taslağının 28 Ocak 2011’de kendilerine ulaştığını ve dışarıdan çalışan bir okutmanın kitabı okuyarak incelediğini söyledi. Rapor olumsuz geldiği için yayın kurulunun kitabı baskıya uygun bulmadığını açıklayan Başarır, raporun içeriğin prensip gereği yazarın kendisine ve üçüncü şahıslara açıklamadıklarını belirtti.