Gündem
21 Ağu 2021 20:34 Son Güncelleme: 21 Ağu 2021 21:56

Buğra Kavuncu'ya saldıran kişinin ifadesi ortaya çıktı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral tutuklandı. Oral'ın tutuklanması ile birlikten ifadesi de ortaya çıktı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de katıldığı program sonrası bina çıkışında 31 yaşındaki S.O'nun yumruklu saldırısına uğradı.

 İstanbul Valiliği, Kavuncu'ya Halk TV binasının önünde yumruk atan saldırganın yakalandığını duyurmuştu. Yaptığı açıklamada, 1990 doğumlu S.O. isimli saldırganın saat 05.30’da Silivri'deki adresinde yakalandığını duyuran valilik, soruşturmanın devam ettiğini de belirtmişti.

 Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya, HalkTV binasının önünde saldıran Sinan Oral tutuklandı.

  MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI, SALDIRGANIN İŞYERİ AÇIŞIŞINA GİTMİŞ

Öte yandan, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erhan Özkök’ün Kavuncu’ya yumruk atan ve tutuklanan 31 yaşındaki S.O ile ağabeyine ait işyeri açılışına katıldığı ortaya çıktı. MHP Silivri Teşkilatı’nın iki yıl önce Facebook sayfasında paylaştığı fotoğraflarda, “İlçe Başkanımız Zafer Yalçın ve İstanbul Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erhan Özkök, ilçemizde faaliyete giren araç alım satım işletmesinin açılışını gerçekleştirdi. İşletme sahibi S. ve B.O’ya bol bereketli kazançlar dileriz” mesajı yer alıyor. 

 ''İMALI BAKTI KOLUMU SAVURDUM''

Sinan Oral, savcılıkta verdiği ifadede, bir araç satın almak üzere Bakırköy'e gittiğini, buluşacağı kişi telefonu açmayınca Cuma namazı vakti geçene kadar yeğenleri ve çocuklarına alışveriş yapmak amacıyla gezmeye başladığını söyledi. Meydanda dolaşırken Kavuncuyu gördüğünü anlatan Oral, şunları söyledi:

 'Kendisini tanımamakla birlikte Ümit Özdağ'ın, Fetöcü olduğu iddialarından dolayı Kavuncu'ya karşı antiopatik bir yaklaşım içerisindeydim. Vatanına ve milletine

bağlı bir insan olduğumdan Kavuncu'nun Fetö'cü olduğunu düşünerek kendisine doğru yaklaştım, bir anlık reflekslelimi kaldırarak vurdum. Olayın şoku içerisinde uzaklaştım. Anlık bir şekilde mağduru görmem üzerine olayı gerçekleştirdim'

"BENİ KİMSE YÖNLENDİRMEDİ" 

Oral, basit yaralama suçundan Bakırköy 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevke dildi. Oral, Mahkeme'de verdiği ifadede şöyle konuştu:

 ''Kendisinin sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla Fetöcü olduğunu düşünerekten, görünce bakıştık. Kendisi bana imalı bakması nedeniyle, kolumu savurdum. Ben milliyetçi biriyim kendisinin paylaşımlarından dolayı sevmiyordum. Kolumu savurduktan sonra taksiye binip kaçtım. Beni kimse yönlendirmedi. Kurgulanmış bir plan değildir. Anlık gelişmiştir.''