Gündem
01 Kas 2010 10:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

''BU ZİHNİYET ANALARINI DA SATAR'' YAZISI İÇİN HÜRRİYET'E İNCELEME! İLANLAR KESİLECEK Mİ?

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Oktay Ekşi ve Hürriyet gazetesi hakkında inceleme başlattı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, başyazısında hükümete yönelik olarak ’Bu zihniyet analarını da satar’ diye yazan Oktay Ekşi ve Hürriyet gazetesi hakkında inceleme başlattı.

İnceleme sonunda Oktay Ekşi’nin yazısında basın ahlak esaslarına aykırılık tesbit edilmesi halinde Hürriyet gazetesine 1 ile 60 gün arasında değişen miktarlarda resmi ilan kesme cezası uygulanacak. Basın İlan Kurumu, en fazla 60 günlük ilan kesme cezası uygulayabiliyor. İnceleme sonunda Hürriyet’in basın aklak ilkelerini hiçe sayarak bu suçu işlediği sonucuna varılırsa 20 bin lira ile 700 bin lira arasında değişen miktarlarda ilan kesme cezası verilecek.

Geçtiğimiz yıllarda aralarında Genelkurmay Başkanlığı da Basın İlan Kurumu’na başvurarak basın ahlak esaslarına aykırı haber yapan gazetelere ilan kesme cezası verilmesini sağlamıştı. Kurumlar ve sıradan vatandaşların da Basın İlan Kurumu’na başvurma hakkı bulunuyor.

Yıllardır Hürriyet gazetesi başyazarı olarak görev yapan Oktay Ekşi, aynı zamanda basın meslek ilkeleri üzerine çalışma yapan ve üslubu ya da içeriği nedeniyle kınama cezası verdiği haberlerle gündeme gelen Basın Konseyi’nin de başkanlığını sürdürüyor. Oktay Ekşi’nin, kaleme aldığı yazı nedeniyle Basın Konseyi’ndeki başkanlık görevinden de ayrılması ve konseyin Oktay Ekşi’nin yazısı için kınama açıklaması yapması bekleniyor.