Gündem
13 Eki 2012 16:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

BU YIL İLK KEZ İNTERNET MEDYASI DA KUTSAL TOPRAKLARDA!

Diyanet İşleri Başkanlığı hac heyecanını Türkiye'den aktaracak basın mensuplarına bu yıl ilk kez internet medyası, radyo ve yerel basın temsilcilerini de ekledi.

İnternet medyası kutsal topraklarda yaşayan vatandaşlarını dijital ortamdan takipçilerine anında aktarabilecek. Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan da Diyanet'in hac basın kafilesi içinde yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu kapsamında kutsal topraklarda yaşanan vatandaşlara hac heyecanını Türkiye'ye aktarabilmek üzere bölgede görev yapacak basın mensuplarına bu yıl ilk kez internet medyası, FM radyo ve yerel basın temsilcileri de eklendi. 2012 Yılı Hac Organizasyonu için oluşturulan Basın Merkezi'nde, ulusal ve yerel basın, internet medyası ve ulusal radyoları temsil eden 36 basın mensubu görev yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi bünyesinde oluşturulan canlı yayın ekibi, donanımlı canlı yayın aracı ile kutsal topraklarda görev yapacak basın mensuplarına 15 gün boyunca canlı yayın imkânı sunacak. Bu sayede basın mensupları ana haber bültenlerine bağlantı kurabilecek. Ayrıca, arife günü Arafat'taki vakfe duası canlı olarak ekranlara yansıyacak. Bu yıl ayrıca Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği ile gerçekleştirilen koordinasyon sayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi, uluslararası basın mensuplarının da istifadesine sunulacak.