Televizyon
06 Eyl 2012 22:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

BU YIL DA EN ÇOK SUSKUNLAR'IN SESİ ÇIKACAK!

İntikam temalı sevilen dizi Suskunlar sezon açılışını müthiş bir bölümle yaptı. Medyaradar sinema-TV eleştirmeni Murat Tolga Şen yazıyor.

Geçen yıl dizinin ilk bölümünü izledikten sonra, “Suskunlar Yılın TV Olayı” başlıklı bir yazıda aynen şöyle yazmıştım: “Dürüstçe belirtmeliyim ki bu akşam izlediğimiz pilot, Türk TV tarihinde teknik anlamda izlediğim en başarılı dizi bölümüydü. Ses işçiliği, görüntü yönetimi ve renk düzenleme (Color Correction) o kadar başarılı ki başka bir diziyle kıyaslamak şöyle dursun ‘sinema filmi’ olarak önümüze sunulanları dahi aşan bir çaba söz konusu”

Aradan bir yıl ve 16 bölüm geçti. Örneklerle vakit kaybetmek istemiyorum ancak iyi başlayan sonra da giderek ucuzlayan, bıktıran bir sürü dizimiz var. Suskunlar’ın esin kaynağı olan Sleepers’ın ancak bir sinema filmine yetecek kadar hikayesini ne kadar uzatabileceğini merak ve endişe ile izledim. Benim kafamdaki plana göre bir sezonluk diziydi Suskunlar… 16. Bölümde sonlanırsa bir TV efsanesi olarak hatıralardaki yerini alacaktır diye düşünüyordum.

Çokbilmişlik yapmamak lazım! Bu akşam izlediğim yeni sezon açılışı ile deyim yerindeyse kendimden geçtim. Yine müthiş, başka hiçbir dizinin başaramadığı kadar güzel ses ve görüntü işçiliği, sinematik anlatım, derli-toplu bir kurgu ve buna hizmet eden nefis oyuncu performansları.

Ayrıca bu bölümde görüyoruz ki Suskunlar’ın asıl hikayesi nefis bir finalle bitti. Eğer bir sinema filmine benzeteceksek bu sezon izleyeceğimiz şey odağına Gurur karakterini alan bir devam / sequel. Hani gerçekten sinema filmi olsa, Suskunlar 2: Gurur’un İntikamı diye isimlendirebiliriz.

İntikam temalı işleri Cüneyt Arkın filmleriyle büyümemden sebep, çok severim. Seyircide yarattığı tatmin duygusunu da küçümsememek lazım… Suskunlar bu defa kötü adamın intikamını alışını ve iyilerin mücadelesini verecek.  Suskunların, hani şu twist dedikleri şaşırtmacaları Ezel’de izlediklerimizden daha mantıklı ve sonuca hizmet eden şeyler. Ters köşeye yatıran senaryoları seviyorum, yeter ki Son dizisindeki gibi bulamaca dönüşmesin.

İlk bölümü izledikten sonra bir kez daha iddia edebilirim ki, Suskunlar bu yılın da TV olayı olacak gibi görünüyor. Şikayetim yok, her Perşembe Show TV’yi açmak için iyi bir sebep!

Twitter.com/murattolga