Gündem
07 Mar 2012 22:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

BU YALANLAR BİZE SÖKMEZ! HABERTÜRK TV'DE GAZETE HABERTÜRK'E SAYDIRDI!

BDP'nin sosyalist milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Habertürk TV'de Gazete Habertürk'ü topa tuttu

Kürkçü, Habertürk ve başka bazı gazetelerde yer bulan "KCK gitti HDK geldi" haberlerini yalanlarken bilinçli bir manüplasyon yapıldığını söyledi.

Akşam Raporu'nda Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Kürkçü, HDK'nin (Halkların Demokratik Kongresi) Türkiye için demokratik bir alternatif olduğunu söyledi. Habertürk ve Bugün gazetelerinde yer alan haberin yalan ve çarpıtma olduğunu kaydeden BDP'li vekil, HDK'yi oluşturan onlarca sivil toplum örgütü, ve girişimi sıraladı. Kürkçü, HDK'yı "Türkiye'nin en büyük demokratik toplumsal muhalefet koalisyonu" olarak tanımladı.

BDP'li vekil medyada yer alan haberleri kınadığını söylerken Kandil'den emir aldıkları yönündeki iddiaları da yalanladı ve "kimsenin haddine değil bize doğrultu çizmek" dedi.

HABERTÜRK VE BUGÜN İSTİHBARATIN RESMİ KAYNAKLARI MI?

Ertuğrul Kürkçü: Bence bu haberleri yapanları çılgına çeviren ve böylesi delice haberler yapmaya sürükleyen şey Halkların Demokratik Kongresi'nin bir toplumsal muhalefetin kabardığının işareti olmasıdır.

Şimdi ispat etmeleri gereken şudur bu çalışmanın neresi yasak, nesi kötü? Böyle bir araştırma yapılmadan bu haberleri nasıl yayınlıyorlar? Habertürk ve Bugün gazeteleri İstihbaratın resmi kaynakları mı ki 'gelen istihbarat kaynaklarına göre' diyerek haber yapıyorlar... Bunun bir tertip olduğu apaşık ortada.

BU YALANLAR BİZE SÖKMEZ! EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN GÖRELİM!

Bugün Cumhurbaşkanı'na da soru yöneltti Zaman muhabiri. Cumhurbaşkanı da ne olduğundan haberedar olmadan 'terörle mücadelede kararlılık'tan sözeden garabet bir yanıt veriyor. Ne terörü? Her muhalife terör damgası vurarak nereye varılacak? Hangi çağda yaşıyoruz? Bize sökmez bunlar... Biz bu meydan okumayı kabul ediyoruz. Ben kabul ediyorum... El mi yaman bey mi yaman görelim. Nerede neyi bulacaklar da bizi nereye taşıyacaklar? Hala ellerinde patlayan Devrimci Karargah balonunu bize mi yutturacaklar burada?

BU HABERLER GÜVENLİKÇİ KLİĞİN BİR TERTİBİDİR

Ece Üner: Siz bu haberlerle yeni bir tutuklama dalgasına da meşruiyet mi kazandırılmak isteniyor diyorsunuz?

Ertuğrul Kürkçü: Şüphesiz bu apaçık ortada... Ellerindeki bütün kozları kaybeden güvenlik kliğinin giriştiği tertip. Bu güvenlik kliğini yere yapıştırmadan Türkiye'de hiç kimseye özgürlük ve rahat yok. Biz bu meydan okumayı kabul ediyoruz. Hadi bakalım kabul ediyorum. Onların yalanlarından korkmayız. Kırk yıldır bütün rejimler bizim hakkımızda yalan söyledi ama biz buraya kadar geldik. Onlar ve yalanları da tarihin çöp sepetinde sürünüyor...