Gündem
13 Şub 2011 10:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:02

BU TWEET ORTALIĞI KARIŞTIRDI! CUMHURBAŞKANI GÜL KORSAN FİLM Mİ İZLEDİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, twitter'daki hesabında film izlediğini duyurdu, ortalık fena karıştı..

Cumhurbaşkanı Gül, İran ziyaretinden önce Twitter'dan bazı mesajlar verdi. Eşi Hayrunnisa Gül'le evde Oscar adayı ''The King's Speech'' filmini izlediklerini de söyleyen Gül, "Çok güzel bir film, birçok ödül alacak" dedi.

''Tüm vatandaşlarıma iyi haftalar diliyorum'' diyerek mesajlarına başlayan Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz günlerde yoğun olduğumdan Twitter'a zaman ayıramadım. Değişik konularda sorular var. Bazı sorulara cevap vermek istiyorum.

'BİRÇOK ÖDÜL ALACAK'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'daki açıklamalarında eşi Hayrunnisa Gül ile beraber evde ''The King's Speech'' filmini izlediklerini belirterek, "Gerçekten çok güzel bir film. Filmin çok konuşulacağını ve birçok ödül alacağını tahmin ediyorum" dedi.

İşte sosyal medyayı karıştıran da bu mesaj oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün bahsettiği "The King's Speech" filmi, Türkiye'de bu hafta vizyona girecek. Filmin DVD'si ise henüz ABD'de bile satışa sunulmadı.

Olayı köşesine taşıyan Fatih Altaylı "Çankaya'da korsan DVD" başlıklı yazısında şöyle yazdı:

"Dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gürün The King's Speech'i izlediğini Tvvitter'dan okuyunca şaşırdım.
Cumhurbaşkanı, korsan DVD'den film izliyor, dahası bunu açıklıyordu.
Tepkileri görünce, "Birazdan bir açıklama yaparlar, düzeltirler" diye düşündüm. Nitekim açıklama gecikmedi. Çankaya Köşkü, "Filmin DVD'sinin ABD'den alındığını" duyurdu hemen. Doğrusu buna da şaşırdım.

Çünkü iki gün önce ABD'nin online DVD satan internet sitelerine girmiş ve The King's Speech'in DVD'sinin henüz piyasaya çıkmadığım ama sipariş alındığım görmüştüm.
"Acaba satışına başlandı mı?" diyerek yeniden bu siteleri dolaştım.
Hayır başlanmamıştı.
Sipariş almaya devam ediyorlardı ama henüz satış yapılmıyordu.
Çünkü film hâlâ gösterimdeydi ve herkesin bildiği üzere, gösterimi süren filmlerin DVD'si piyasaya verilmezdi.
Belli ki Abdullah Bey boş bulunup bir açıklama yapmış, sonra da bunun ne anlama geldiğini görünce düzeltmeye çalışmıştı.
Keşke "ABD'den aldım" diyeceğine, "Filmin yapımcısı firma, Cumhurbaşkanlığı için özel bir DVD gönderdi" deseydi. Daha şık olurdu."