Gündem
02 Eyl 2013 21:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

BU TWEET KENDİNİ 15 DAKİKA SONRA İMHA EDECEK!

Twitter‘da gönderdiğiniz tweet'lere artık zaman kısıtlaması koyabileceksiniz.

Eski bir Twitter mühendisi olan Pierre Legrain’in geliştirdiği Twitterspirit adlı uygulama ile zaman hashtag’i kullanarak tweet’lerinizin belirlediğiniz süre içinde otomatik olarak silinmesini sağlayabiliyorsunuz.
 
Twitter eski ürün pazarlama müdürü olan Pierre Legrain, tweet’lerin belirli bir zaman aralığından sonra ağdan silinmesini sağlayan bir uygulama geliştirdi. Twitterspirit ismindeki bu üçüncü parti uygulama ile tweet’lere #15m (15 dakika), #5h (5 saat), #7d (7 gün) gibi hashtag’ler ekleyebiliyor ve bu süre sonunda o tweet’in sosyal ağdan tamamen kaldırılmasına böylelikle izin vermiş oluyorsunuz.

Twitter’da tek tek tweet silmek çoğu kullanıcılar için zahmetli bir iş olabiliyor. Bazı zamanlarda da attığımız tweet’lerden pişman olabiliyor ya da cevap gönderdiğimiz kullanıcı tweet’imizi okuduktan sonra silinmesini isteyebiliyoruz. İşte Twitterspirit böyle durumlarda son kullanım tarihli tweet’ler oluşturmaya yarıyor. Diğer bir deyişle tweet’inizin ne kadar süre Twitter’da yaşamını sürdüreceğine siz karar veriyorsunuz.