Televizyon
11 Şub 2015 15:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Bu Tarz Benim'in format sahibinden flaş açıklama! Programın yeni ismi ne oldu? (Medyaradar/Özel)

“Bu Tarz Benim” yarışmasının yapımcı şirketinden Medyaradar'a yarışmayla ilgili önemli açıklama.

Bu Tarz Benim yarışması ilk olarak Show TV ekranlarında başlamış ancak bu sezon Acun Ilıcalı tarafından TV8'e transfer olmuştu.

Değişen jüri üyeleriyle aynı isimde yarışmaya devam kararı alan Show TV, TV8 ile mahkemelik olmuş mahkeme Show TV'deki Bu Tarz Benim yarışmasına tedbir koymuştu. Tedbir kararında Show TV'nin Bu Tarz Benim adıyla farklı bir yarışma düzenleyebileceği ancak konsept, moda, trend içerikli program yapamayacağı belirtildi. TV8 ise programı aynı ismiyle yayınlayamayacaktı.

Bu Tarz Benim davasında formatı değiştirmesi gereken Show TV dünden itibaren erkekleri yarışmaya dahil etti.

TV8'de yayınlanan Bu Tarz Benim programı da ismini değiştirme kararı aldı.

Sunuculuğunu Öykü Serter'in, jüri üyeliğini Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez'in yaptığı yarışma programı 'İşte Benim Stilim' adıyla yayına devam edecek. 

Konuyla ilgili olarak yarışmanın format sahibi İç Yapımlar şirketinden Medyaradar'a bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama...

SHOW TV’YE YAKIŞMIYOR

Show TV’ye karşı açmış olduğumuz tedbir davası sonucu, 4. Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi Bu Tarz Benim formatının tüm yayın haklarının bizde olduğunu tescil etmiş, formatın Joker Yapım ve Show TV tarafından yayın ve yapımının tedbiren önlenmesine karar vermiştir.

Buna rağmen Show TV’de dün formatımız kullanılarak yayın yapılmış, izleyici ve Türk hukuku küçük değişiklikler yapılarak, yanıltılmaya çalışılmıştır.

Formatımızı kullanması yasak olan Joker Yapım ve Show TV’yi hiçbir etik kural ve davranışla bağdaşmayan bu yayın anlayışından vazgeçmeye çağırıyor, hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Seyircisinden her zaman yoğun ilgi gören formatımız TV8’de İşte Benim Stilim adıyla devam edecektir.

Haluk Şirin – Caner Erdem

İç Yapımlar A.Ş.

MEDYARADAR/ÖZEL