Gündem
15 Oca 2013 10:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

BU SÖZLERİ BİR GAZETECİ SÖYLEDİ; "CRISTIAN'IN AYAĞINI KIRIN"

Avni Aker Stadı basın tribününde bile inanılmaz bir atmosfer vardı. Bir gazeteci avazı çıktığı kadar bağırıyordu..

Gerilimin iyice tırmandığı önceki akşamki 1461 Trabzon-F.Bahçe maçında en sakin olması beklenenler bile en ağır küfürleri savururken, saha yabancı madde yağmuruna tutuldu.

Trabzon’daki 1461 Trabzon-Fenerbahçe Türkiye Kupası grup maçı öncesi kentte çok gergin bir ortamın bizi bekleyeceğini düşünüyorduk… Trabzon polisi havalimanında geniş önlemler almış ve tek bir olaya meydan vermeyecek şekilde organize olmuştu. Polisin yanı sıra jandarma da yol boyu takıma eşlik etmiş sarı lacivertlilerin kaldığı otelde de her türlü önlemi almışlardı…

Maç günü Fenerbahçeliler, stada olaysız geldiler. Ne olduysa da statta oldu zaten… Hakaretler havada uçuştu Öncelikle basın tribününün durumu üzüntü vericiydi. Faal bazı gazetecilerin fanatizmi inanılmaz boyutlardaydı.

İşte size statta yaşananlardan bir kaç örnek...

MAÇ BOYU KÜFÜR DURMADI

-İLK yarının sonunda 1461 Trabzon kalecisi Fatih ile Stoch arasındaki ikili mücadelenin ardından büyük bir gazetenin Trabzon muhabiri çıldırdı ve küfürler savurmaya başladı… Kimse onu teskin etmeye çalışmıyor ve aksine küfürlere çevresindekiler de katılıyordu. Küfürlerden hakem Suat Arslanboğa, Aykut Kocaman, Stoch nasibini aldı… Bu gazetecinin küfürleri maç sonuna kadar sürdü…

- Maçın sonlarında Fenerbahçe 1-0 öne geçince arka taraftan bir ses yükseldi: “Cristian’ın ayağını kırın. Salih’e vurmayın. O daha küçük…” Bu sözleri duyunca şaşkınlık içinde geriye döndüm. Kim diye bakmak istedim. Bu sırada tepki bana yöneldi: “Rahatsız mı oldun? Şikeden rahatsız olmuyorsunuz ama...”

FBTV’CİLER NEREDE!

-DEVRE arasında çay molası için içeri girdiğimizde yaşı 50 civarında bir gazeteci bir yukarı bir aşağı dolaştığını gördük. Kendisine ne aradığını sordular. Yanıtı, “FB TV çalışanlarını arıyorum” oldu. Son derece kızgındı, Fenerbahçe TV çalışanlarını bulup onlarla kavga etmek istiyordu… Neyse ki, kimseyi bulamadı da büyük bir olay yaşanmamış oldu.

Ahmet ERCANLAR / HÜRRİYET