Gündem
17 Oca 2023 07:49 Son Güncelleme: 17 Oca 2023 07:53

Bu sefer de sahte diş hekimi yakalandı! ‘Tedavi’ sırasında baskın yapıldı…

Bir hastanın dişine müdahale sırasında polis baskın yaptı. 'Sahte hekim' herhangi bir tedavi ve işlem yapmadığını savundu.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesi Hacıhasan Mahallesi'nde, “diş hekimi” olarak kiralanan özel muayenede iddiaya göre Davut N. de kendisini 'diş hekimi' diye tanıtıp, kasımda hasta bakmaya başladı. Davut N., muayeneye gelen H.K.'yi tedavi etti.

Dişlerindeki sorun giderilmeyen H.K., şüphelenerek, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu.

DİŞ TEDAVİSİ ESNASINDA POLİS GELDİ

Şikayet üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, Davut N.'nin diş hekimi olmadığını belirleyip, suç duyurusunda bulundu.

Independent Türkçe’nin haberine göre Cumhuriyet savcılığının soruşturması kapsamında polis, muayeneye gittiğinde, Davut N.'yi eldiven ve maske takmış halde S.D.'ye muayene koltuğunda müdahale ederken buldu.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Sanık Davut N.'nin savunmasında, "Daha önce İstanbul'da diş hekimlerinin yanında çalıştım. Babaeski ilçesinde bulunan bahse konu iş yerini diş hekimi olan manevi ablamı Sevinç Ö.G. adına kiraladık. Henüz açılışını yapmadık. Burada herhangi bir tedavi ve işlem yapmadım. Olay günü arama sırasında S.D.'nin dişlerini yapıştırması talebini kıramadığı için kabul ettim. İş yerindeki malzemeleri kullanarak kaplamaların üzerine yapıştırıcı sürdüm. Bu sırada polisler geldi" dediği öğrenildi.

Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığı, Davut N. hakkında 'yetkisiz hekimlik' suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.