Gündem
22 Tem 2011 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

BU SALDIRI SPOR AHLAKI İLE BAĞDAŞMIYOR! O GÖRÜNTÜLERE BİR TEPKİ DE TGC'DEN !

TGC Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk özel futbol karşılaşmasında bir grup FB'li seyircinin basın çalışanlarına karşı giriştiği saldırıyı şiddetle kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk özel futbol karşılaşmasında bir grup FB’li seyircinin basın çalışanlarına karşı giriştiği saldırıyı ve gazetecilerin basın tribününden zorla dışarı çıkarılmasını şiddetle kınadı. 

Halkın doğruları öğrenme, yansız bilgilenme hakkı için geceli gündüzlü görev yapan gazetecilere yönelik bu son saldırı, spor ahlakı ve insanlık değerleri ile bağdaşmamaktadır denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Ülke içinde yaşanan tüm olumsuzlukların faturasını gazetecilere çıkarmak ne yazık ki alışkanlık haline geldi. Gazeteciler, özellikle de muhabir, foto muhabiri ve kameramanlar halkı bilgilendirme amacıyla olayları izleyen, olaylara tanıklık eden aktörler olmalarına karşın, en çok şiddete uğrayan, can güvenlikleri tehdit edilen, fotoğraf makineleri ve kameraları kırılan kesimi oluşturuyorlar. Başta siyasetçiler olmak üzere spor kulübü yöneticilerinin, bürokratların ve taraftarların her kötü gidişi gazetecilere fatura etmekten kaçınmalarını istiyoruz. Devletin güvenlik birimlerinin gazetecileri korumada, onlara rahat çalışma ortamı sağlamada daha etkin olmasını istiyoruz. Ülkenin her zamankinden daha çok birlikteliğe, kardeşliğe ve barışa gereksinimi olduğu bir dönemde bu tür şiddet gösterilerinin son bulması için yasama, yürütme ve yargı erklerini harekete geçmeye çağırıyoruz.”