Gündem
25 Haz 2023 22:51 Son Güncelleme: 25 Haz 2023 22:55

Bu rapora bakmadan sakın tatil planı yapmayın! İşte Kurban Bayramı'nda hava durumu

Meteoroloji yayınladığı raporda Kurban Bayramı süresince yurt genelinde güneşli bir hava beklendiğini açıkladı. Kuzey kesimlerde aralıklarla yağış görülmesi beklenirken, hava sıcaklıkları ise batı ve güney kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Peki bayramın ilk günü hava nasıl olacak? 

METEOROLOJİ HAVA TAHMİN RAPORUNU PAYLAŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Kurban Bayramı'nda hava yurt genelinde az bulutlu ve güneşli geçecek.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, Kıyı Ege, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

İLK GÜN GÜNEŞLİ HAVA HAKİM

Bayramın birinci günü yurt genelinde güneşli hava hakim olacak.

Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında ise yağış geçişleri görülecek.