Medya
16 Eyl 2011 10:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

"BU POLİS KÖŞE YAZARI OLMALI" TUNA KİREMİTÇİ YENİ BİR KÖŞE YAZARI KEŞFETTİ!

Hürriyet Kelebek'te yazan Tuna Kiremitçi bugün köşesinde bir polisin maceralarını anlattı. Kiremitçi'ye göre bu adam muhakkah köşe yazmalı...

Köşe yazması gereken polis

Yıllar önce Doğan Kitap’ın bir davetinde tanıştım Zafer Ercan’la. O zamanlar gencecik bir narkotik başkomiseriydi.

Madde bağımlılığı hakkındaki kitapları yeni çıkmıştı: “Uyuşturucu ile Yaşamak” ve “Testi Kırılmadan”.

Hayatını öğrencilerle velileri uyuşturucuya karşı bilinçlendirmeye adamış bir polis. Kim bilir kaç çocuğu kurtarmış. İdealizmini görseniz Behzat Ç. solda sıfır.
Okullara gidiyor, seminerler veriyor, filmlere ve piyeslere danışmanlık yapıyordu. Mesela Osman Sınav’ın “Pars: Kiraz Operasyonu” filminde ciddi emeği vardır.
Sonra şark görevi başladı. Bingöl’deyken seyrek de olsa haberleştik. Orada edindiği deneyimlerden bahsederdi. Roman olacak şeylerle karşılaştığını söylerdi, çay içimi muhabbetlerde.

Malum, bizde eli kalem tutan meslek sahibi azdır. Hatta yazarlar bile üşenir yazmaya. Birikimini paylaşmak isteyecek kadar cömert olansa daha da az.
Oysa Zafer’in tutkusu kendini yazarak ifade etmek. Başkalarına hayrı dokunmadan rahat edemeyen arkadaşlardan.

Ergenliğe giden bir oğul babası olduğumdan mıdır nedir, daha iyi anlamaya başladım çabalarını. Hatta hayalim, onu köşe yazarı olarak görmek.
Kendisinin bu konuda ısrarı yok. Nasıl olsa buluyor millete faydalı olmanın bir yolunu: Bingöl’de ya da İstanbul’da.

Ama gazetede düzenli olarak yazsa, hem o hem de gazete sevaba girer diyorum. Hele uyuşturucunun gençlere ulaşmak için yeni yollar icat ettiği günümüzde.
Ailelerin bu belaya karşı ne yapmaları, nasıl davranmaları gerektiğini bilemedikleri günümüzde.
Tutuklayalım Zafer’i ve ona köşe yazdıralım. Gençlere ve ebeveynlere rehberlik hesabı. Söyleyeceği her söz çocukların lehine delil sayılır. Aziz basınımızın dikkatine.

Tuna Kiremitçi/Hürriyet