CineRadar
15 Tem 2016 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:23

Bu oyundan sağ çıkmak imkansız!

Bu hafta popüler animasyon serisi Buz Devri’nin son macerası olan “Büyük Çarpışma” dışında gişeyi sallayacak bir yapım yok ama Pokemon Go çılgınlığının yaşandığı şu günlerde çok daha tehlikeli bir oyun deneyimi sunan Simülasyon ilgi çekici bir yapım.

Tabii fragmanında gözüktüğü kadar önemli bir film olmadığı da ortada… Bir B filmi fikri bu ve işlenişi de buna uygun. Yine de “klimalı salonda film izlemek iyidir” diyenlerdenseniz keyifli vakit geçirtebilir.

Ayrıca yıllardan sonra yeni bir Michael Moore belgeseli çıkıyor karşımıza; Şimdi Nereyi İşgal Edelim. Obama’dan sonra ABD’de eleştirilecek bir şey kalmamış gibi görünüyordu ama anlaşılıyor ki imparatorlukta işler yolunda değil!

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Simülasyon

Charles Barker’in yönettiği ve Morfydd Clark, Chris Obi, Max Deacon ile Adriana Randall’ın oynadığı Simülasyon (The Call Up), Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



En iyi online bilgisayar oyuncuları ve esrarengiz bir turnuva. Sanal gerçeklikte çığır açan yeni bir savaş oyunu bu. Oyuncular, son teknoloji ile donatılarak hazırlanmış kıyafetleri ve ekipmanları sayesinde tamamen oyunun dünyasına giriyorlar. Kendilerini bir savaşın ortasında bulan genç gamer’ları daha da büyük bir sürpriz beklemektedir. Bu simülasyonun gerçeklik seviyesi tahminlerinin çok ötesindedir: Oyunda ölürsen, gerçek hayatta da ölür müsün?

Buz Devri: Büyük Çarpışma

Lori Forte’un yönettiği ve Ali Poyrazoğlu, Haluk Bilginer, Yekta Kopan ile Josh Peck’in oynadığı Buz Devri: Büyük Çarpışma (Ice Age: Collision Course), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Scrat’in meşe palamudu peşindeki destansı takibi, onu kazara Buz Devri Dünyası’nı dönüştürecek ve tehdit edecek olayların yaşanacağı evrene fırlatır. Sid, Manny, Diego ve sürünün geri kalan elemanları, kendilerini kurtarmak için evlerini terk etmek zorunda kalırlar. Egzotik topraklara doğru başlayan yolculuk, karşılaştıkları yeni karakterlerle birlikte neşeli ve eğlenceli bir maceraya dönüşür.

Ben Salvador Değilim

Reza Maghsoodi’nin yönettiği ve Yekta Naser, Carol Vidotti, Reza Attaran ile Rivaldo Ferreira’nın oynadığı Ben Salvador Değilim (I am not Salvador), ENG Şirketler Grubu tarafından vizyona çıkarılıyor.



Naser orta yaşlı evli bir öğretmendir. Bir gün bulduğu para dolu çantayı sahibine beklemeden iade eder. Paranın sahibi Naser’e para ödülü gönderir ama Naser onu da iade eder ve bunun ardından bir TV kanalı onu ve eşini programa konuk eder. Ardından bir de Brezilya seyahati kazanırlar. Ancak kültür farkı nedeniyle huzursuz olurlar. Orada tanıştığı Angela adlı kadın ise Neser’i eski sevgilisi Salvador sanmaktadır.

Aşk Uğruna

Drake Doremus’un yönettiği ve Nicholas Hoult, Kristen Stewart, Guy Pearce ile Kate Lyn Sheil’in oynadığı Aşk Uğruna (Equals), PinemArt Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dünyada tedavisi mümkün olmayan ölümcül bir hastalık salgını baş göstermiştir. Tüm insanlık bu hastalıkla mücadele etmektedir. O nedenle insanlığın her şeyden izole edilmiş, yepyeni, steril bir ortamda yaşaması gerekmektedir. Tüm insani duyguların yasak olduğu bu yepyeni dünyada, Nia ve Silas birbirlerine aşık olmalarına engel olamazlar. Artık hayatları kaçınılmaz olarak tehlike altına girmiştir.

Sultan

Ali Abbas Zafar’ın yönettiği ve Salman Khan, Marko Zaror, Anushka Sharma ile Randeep Hooda’nın oynadığı Sultan (Sultan), Bollywood Rüzgarı tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hindistan’ı Olimpiyatlarda temsil etmenin hayaliyle yaşayan yerel bir güreş şampiyonu Sultan Ali Khan’ın ve aynı küçük kasabada yaşayan cesur ve yine kendince hayalleri olan Aarfa isimli genç kızın hikâyesini anlatan filmde, iki yerel güreşçinin karşı karşıya gelmesi, tomurcuklanan aşk, hayaller ve arzular konu ediliyor. Ancak şöhret yolu taşlıdır ve zafere ulaşmadan önce bu yolda çok düşmelisin ve bu yolculuk bazen bir ömür boyu sürebilir.

Soygun

Julien Leclercq’un yönettiği ve Sami Bouajila, Guillaume Gouix, Youssef Hajdi ile Kaaris’in oynadığı Soygun (Braqueurs), Yeni Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yanis ve çetesi için her şey yolunda gitsede yine de bir huzursuzluk vardır. Yanis’in kardeşi Amine, büyük bir soygunda kullanılan silahtan kurtulmak yerine onu satar. Ancak silahı bir uyuşturucu çetesi almıştır ve silah yüzünden başları derde girince, Yanis’i onlar için bir soygun yapmak zorunda bırakırlar. Soygundan sonra Yanis çaldıkları milyonlarca dolar değerindeki uyuşturucuyla ilgilenmese de bu çeteyle yeniden iş yapmak zorunda kalacaktır.

Şimdi Nereyi İşgal Edelim?

Michael Moore’un yönettiği, 2015 yılı yapımı belgesel film Şimdi Nereyi İşgal Edelim? (Where to Invade Next), Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Benim Cici Silahım (Bowling for Columbine), Hasta (Sicko) ve Fahrenheit 9/11 gibi tüm dünyada ses getirmiş ünlü ve beğenilen belgesel filmlerin Oscar Ödüllü tanınmış yönetmeni Michael Moore, ilk gösterimini 2015 yılında Toronto Film Festivali’nde yapan yeni filmi Şimdi Nereyi İşgal Edelim? (Where to Invade Next?) ile bu kez Finlandiya, İtalya ve Fransa gibi ülkeleri işgal ederek Amerika’nın sosyal ve ekonomik problemlerine çare arıyor.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.