Gündem
02 Tem 2010 21:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

BU NASIL İŞ? DEVLETİN BULAMADIĞI UYUŞTURUCUYU GAZETECİLER BULDU!

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Ahmet mezrasında yaşanan çatışma çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Ahmet mezrasında yaşanan çatışma çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi.

2 kişinin öldüğü bölge hintkeneviri tarlalarıyla dolu. Güvenlik güçlerinin imha etmek için bulamadığı tarlaları gazeteciler buldu, fotoğraf ve görüntü çekti.

Türkiye'de en fazla hintkeneviri ekiminin Lice'de yapıldığı ileri sürülüyor. Kenevir, tarladan toplandıktan sonra kurutularak esrar haline getiriliyor. Her yıl tonlarca esrarın, burada üretilip batıya sevk edildiği belirtiliyor.

Esrarın, terör olaylarının sıklıkla yaşandığı ilçenin dağlık bölgelerinde üretildiği, bu yüzden güvenlik güçlerinin bazı bölgelere müdahale edemediği iddia ediliyor. Ancak 2 kişinin hayatını kaybettiği Ahmet mezrası ilçeye sadece 3 kilometre uzaklıkta.

Hintkenevirinin ekildiği tarlalar, Lice Ovası'nı ikiye bölen Kulp karayolu üzerinde. Yolun üzerindeki herhangi bir tali yoldan 200 metre kadar içeri girildiğinde yan yana onlarca kenevir tarlası görülüyor. Çatışmanın yaşandığı bölge de bu ovada yer alıyor. Ovanın hemen karşısındaki dağların yamacında askeri birlikler var. Çatışma bölgesini görüntülemek için bölgeye giden basın mensupları, gördükleri karşısında adeta şok oldu. Kenevir tarlalarına giren gazeteciler, görüntü ve fotoğraf çekti.

Merkezi bir yerde ektikleri esrarın bekçiliğini yapanlar ile hırsızlar arasında yaşanan çatışmanın izleri ise hâlâ canlı. Hırsızlık için getirilen ve esrar tarlasına yakın bir yere bağlanan katır, olduğu yerde duruyor. Tarladan biraz yüksek bir yerde, kendilerine ağaçlardan sığınak yapan bekçilerin günlerce burada kaldıkları anlaşılıyor.

Nöbet bölgesinde tüp, yatak-yorgan ve gıda maddeleri dikkat çekiyor. Karşı taraftaki askerlerin kenevir tarlalarını görmemesi ilginç. İlçe üzerinde her gün onlarca uçuş yapan helikopter ve insansız uçakların kenevir tarlalarını fark edip müdahale etmemesi soru işaretlerine yol açıyor.

Cihan