Gündem
18 Nis 2012 19:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

BU MÜDAHALE DEĞİL DEMOKRASİ! KADİR TOPBAŞ'TAN 'EDEBİ KURUL' AÇIKLAMASI!

İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeliği'nin değiştirilmesi konusundaki tepkilere Kadir Topbaş'tan açıklama geldi..

İstanbul Şehir Tiyatroları Yönetmeliği’ni değiştirme kararına tepkiler sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ’’Bir kişi tespit etmeyecek. Demokratik olacak. Belediye aktif olarak işin içinde olmayacak. Herkes işini yapacak...’’ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin repertuvarı belirleme yetkisini ’edebi kurul’a devretmesine sanatçılar isyan etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, NTV muhabiri Ilgaz Gürsoy’a yaptığı açıklamada, sanatçıların, eleştirmenlerin ve tiyatroseverlerin tepkilerine şöyle cevap verdi: “Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale edeceği ifade ediliyor. Doğru değil. Hemen farklı yorumların getirilmesinden üzüntü duyuyorum. Tiyatrolarımız yüzde 55 dolulukla sahnelenmektedir. Sanatçıların hassasiyetini anlıyorum ama bu müdahale değil. Muhsin Ertuğrul hayatta olsa kendisine teslim ederdik. ‘Başkan bugüne kadar hiçbir oyuna müdahale etti mi?’ diye sorun, hayır etmedik. Kurulda sanatçılar da var. Bir kişi yerine yedi kişilik bir kurul seçecek. İkisi belediyede sanattan sorumlu kişiler olacak. Sanata sanatçıya saygımız var.

’BİR KİŞİ TESPİT ETMEYECEK’
Yönetmen diye artık bir şey yok, kurul tespit edecek. Bir kişi tespit etmeyecek. Bir kişiye göre değil, demokratik olacak. Şimdi repertuarı beraber değerlendirelim diyorum. Buna ihtiyaç vardı çünkü. Belediye aktif olarak işin içinde olmayacak. Herkes işini yapacak.”

(Ntvmsnbc)