Kitap
05 Eki 2015 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

'Bu kitap, umudunu kaybedenlere iyi gelecek'

Fırat Çakır'ın 7. kitabı "Hayat Bitti Dediğin Yerde Başlar" Yediveren Yayınları'ndan çıktı.

Kısa zamanda yirminci baskıya ulaşan “Ölünceye Kadar Ölümsüzsün” kitabı ile önemli bir başarı yakalayan Çakır, bu serüvenin devamı olarak kaleme aldığı "Hayat Bitti Dediğin Yerde Başlar" ile yaşadığımız modern çağda sayısı milyonları bulan umutsuz insanlara, umudunu yitirip hayata havlu atanlara ışık olmayı hedefliyor.

Kitap, yaşadığımız zaman dilimi içerisinde hayatın güçlükleri ve imkânsızlıkları karşısında umudunu kaybeden ve hayallerini yitiren insanların hayat karşısında neden umutlarını kaybetmemeleri gerektiğini, hayata sıkıca tutunmanın sadece ‘umut’ ederek bile mümkün olabileceğini yaşanmış örnekler vererek anlatıyor.

Şöyle diyor Yazar Fırat Çakır: “Birçoğumuz bir sayfayı kapatmadan o sayfanın üzerine yazmaya veya okumaya devam ediyoruz. İnsan bir şeyi bitirmeden başka bir şeye başlayamaz. Beyinde bir düşünce varken başka bir düşünce var olamaz. Aklında olan o düşünceyi tamamen çıkarıp beynini temizlemeden yeni, saf ve temiz bir şey düşünemezsin. Bizler, hep dünden getirdiğimiz şeyleri hayatımıza dâhil ederek aslında kendimizi sürekli kandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Eskiden yaşamış olduğumuz olayları referans alarak bugünümüzü ve yarınımızı etkilemesine müsaade ediyoruz. Oysaki yaşanan yaşanmış, biten bitmiştir aynı olanın olduğu ölenin öldüğü gibi.”

“Eğer hayatında yeni bir sayfa açmak istiyorsan açılmış ne kadar sayfa varsa kapatacaksın. Bir sayfayı kapatmadan başka bir sayfa açmak mümkün değildir. İnsan yeni bir sayfa açtığını düşünerek sadece kendisini kandırır. Kendime yeni bir gelecek yazacağım diyen birisi eski geçmişinin üzerine yeni gelecek yazamaz. Yazılmış bir sayfanın üzerine yeni bir yazıyı nasıl yazarsın? Amacın yeni bir gelecek yazmaksa o zaman kendine temiz bir sayfa açacak daha önce hiç kullanılmamış bu sayfaya, daha önce hiç kullanılmamış bir kalemle yeni geleceğini yazacaksın.

HER BİTİŞ, YENİ BİR BAŞLANGICIN HABERCİSİDİR

Yazar Fırat Çakır, hayattan umudunu kesmiş, ezilen ve baskı altında yaşayan umutsuz insanların neler yaşadığının bilincinde olarak yazdığı "Hayat Bitti Dediğin Yerde Başlar" adlı kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Kitapta Yazarın bizzat deneyimlediği birçok olay karşısında yaşadığı zorluklardan ‘umut’ ipine sarılarak nasıl sıyrıldığını sade ve akıcı bir üslupla anlatıyor. Tam bitti derken hiç beklenmedik anlarda insanlara açılan farklı kapıların hayatlarımızı nasıl değiştirdiğine değinen Yazar, kendi yaşamından örnekler vererek kitabı zenginleştiriyor.

Elbette umudun tek başına yeterli olmayacağını, bunun yanında emek ve çalışmanın da önemli olduğuna dikkat çeken Yazar şunu da ekliyor sözlerine: “Sadece umut yetmiyor. Çünkü hayat hiç kolay olmadığı gibi bir yolda ilerlemek onu size getireceği anlamına gelmez. İşi yaparken mutlaka inanın bu işi başarabileceğinize işte o zaman büyük bir adım atmış olursunuz. İnsanoğlu her zaman umutları ile yaşar ama hayallerini gerçekleştirmek için çaba göstermeleri de gerekir.”