Politika
01 Nis 2021 14:05 Son Güncelleme: 01 Nis 2021 14:21

Bu kez Akşener'den Bahçeli'ye 'evine dön' çağrısı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Evine dön" çağrısında bulundu. Bunun da gerekçesini açıkladı...

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki 'evine dön' çağrısında yeni raund başladı. Geçtiğimiz aylarda iki kere Akşener'e 'evine dön' çağrısı yapan Bahçeli'ye bu kez Akşener aynı şekilde seslendi. Akşener, Bahçeli'nin yorgun olduğunu bu nedenle dinlenmesi gerektiğini belirterek bu çağrıyı yaptı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinlemek için bulunduğu Konya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Akşener'e Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılmasına dönük iddianameyi eksik bularak iadesi ve Bahçeli'nin tepkisi soruldu. 

Akşener, hukukçu olmadığını belirterek "Yargıtay Başsavcılığı’nın iddianamesindeki eksikliklere yönelik Anayasa Mahkemesi raportörünün bu eksikliklerin düzeltilmesi amacıyla geriye gönderdiğine dair bir bilgim var. Buradan baktığınız zaman normal bir prosedür gibi görünüyor. Birincisi bu. Sayın Bahçeli, sürekli olarak ‘Hadi hadi, hadi kapatın’ dediği ve baskı yaptığı için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı çok hızlı hazırlamış ve eksiklikler olmuş. Bunlar yeniden gözden geçirilecektir." diye konuştu. 

Akşener konuşmasının devamında Bahçeli'ye yüklendi. Meral Akşener, şöyle konuştu: "İki şey var. Birincisi Sayın Bahçeli çok mübarek bir isim olarak tanımladığı ve 2023’te Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda Türkiye’de hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böylesine bir pozisyonda, çok muhterem ve çok mübarek kabul ettiği Cumhurbaşkanı adayının üzülmesini istemediği için ne olur ne olmaz diye bugünden Anayasa Mahkemesi’ni haşlamaya başladı. Bunu bir kenara koyarsak, bu tür üst perdeden, racon kesen davranış biçimlerinin hukuka, demokrasiye, insan haklarına, 150 yıllık demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim." 

EVİNE DÖN ÇAĞRISI

Akşener, 'bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak' Bahçeli'ye şu tavsiyede bulundu: "Son hadiselere baktığımız zaman, ben kendisinin bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım. Dolayısıyla evine dönmeye, biraz tefekküre, evinde dinlenmeye davet ediyorum.”