Gündem
15 Eki 2014 17:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Bu karar Erol Aksoy'u sevindirecek, Turgay Ciner'i üzecek!

Yargıtay, el konulan İktisat Bankasının eski sahibi Erol Aksoy'un "zimmet" suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kararı bozdu.

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, el konulan İktisat Bankasının eski sahibi Erol Aksoy'un "zimmet" suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada, hükmün eksik inceleme, bilirkişi raporlarındaki çelişki bulunması nedeniyle bozulmasına kararı verdi. Daire, Aksoy’un zimmete ilişkin bazı suçlarını ise zamanaşımı nedeniyle düşürdü.

El konulan İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy'un "zimmet" suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davanın karar duruşması Yargıtay 7. Ceza Dairesinde yapıldı. Duruşmaya İşadamı Erol Aksoy katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu. Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Erol Aksoy'un "zimmet" suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davada eksik inceleme, bilirkişi raporlarındaki çelişki bulunması ve yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması nedeniyle kararın bozulmasına hükmetti. Daire Başkanı, Aksoy’un zimmete ilişkin bazı suçlarının ise zamanaşımı nedeniyle düşürüldüğünü açıkladı.

BOZMA VE ZAMANIŞIMI

Erol Aksoy’la 19 sanığın yargılandığı davada İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Aksoy’u İktisat Bankası’na ait paraları zimmetine geçirdiği gerekçesiyle 12.5 yıl, eşi İnci Aksoy ise aynı suçtan 9 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 7. Ceza Dairesi, Erol Aksoy ile İnci Aksoy’un da aralarında bulunduğu zimmet suçundan verilen mahkumiyet hükümlerinin, eksik inceleme, bilirkişi raporlarındaki çelişkinin giderilmemesi, yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması nedenleriyle bozarken, mahkumiyete esas alınan bazı suçlamaların ise zamanaşımından düşürülmesine karar verdi.

‘KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ’NDEN BERAAT

Daire, Erol Aksoy’un zimmetine geçirdiği iddia edilen bankaya ait aralarında ressam Osman Hamdi’nin ünlü ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ tablosunun da bulunduğu 88 adet tablo ile 78 adet sanat eserini bir kısmı ile ilgili yerel mahkemenin beraat hükümlerini onarken, diğerlerine ilişkin suçlamaları da zamanaşımı nedeniyle düşürdü.

TURGAY CİNER’İ ÜZECEK KARAR

Bu karar kuşku yok ki; Erol Aksoy’u sevindireceği gibi, Turgay Ciner’i üzecek. Zira, Aksoy ile Ciner, Show TV nedeniyle davalıktı. Erol Aksoy, eskiden patronu olduğu Show TV’nin TMSF tarafından ihalesiz şekilde Turgay Ciner’e satıldığını iddia etmiş ve Ciner’e dava açmıştı. Bu davanın sürdüğü bir süreçte, Ciner Grubu yayın organlarında Erol Aksoy aleyhine yazı dizisi yapılmıştı.

Gelinen noktada; Show TV yeniden Ciner Grubu’nun yönetiminde. Ancak, Turgay Ciner’in deyim yerindeyse “kanlısı” Erol Aksoy’un, “zimmet” suçundan yargılandığı davada hüküm de bozulmuş oldu.