CineRadar
27 Kas 2015 00:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Bu kadınlar kasabayı fena karıştıracak!

Bu hafta sadece 4 yeni film gösterime giriyor ancak neredeyse hepsi görülmeyi hak eden yapımlar. Türkan Şoray, Steven Spielberg, Müjdat Gezen, Michael Fassbender… Nicelikten çok niteliğin öne çıktığı değerli bir vizyon haftası…

Türkan Şoray’ın yönettiği ve Mustafa Uğurlu, Fırat Tanış, Mehtap Bayri, Ekin Türkmen, Kaan Urgancıoğlu, Yağmur Ünal, Goncagül Sunar, Aslı Samat, Esra Ergün ile Elif Atakan’ın oynadığı Uzaklarda Arama, 27 Kasım 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Vadi Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Çekimleri İstanbul ve Muğla’da gerçekleştirilen film, şehir merkezindeki Barones Pavyon’un, yakınlardaki küçük bir kasaba olan Uzaklar’a taşınma emrinin çıkması ve devamında yaşanan olayları mizahi bir dille anlatıyor.

Uzaklarda Arama tam bir "Yeşilçam Filmi"... Türkan Şoray'ın yönetmen olarak geri dönüşü alkışlanacaktır ama filmin bariz sıkıntıları var. Senaryo Onur Ünlü'nün olunca filmin damar bir tarafı olduğunu eklemek lazım. İtirazım yok ama bu klişenin dibine vuran finale zarar vermiş.



Uzaklarda Arama, Atıf Yılmaz'ın anısını onurlandırarak başlıyor ve giderek bir Çağan Irmak filmine dönüşüyor. Türkan Sultan, Uzaklarda Arama'da kızı Yağmur Önal'a torpil geçmiş. Onun karakterinin hikayesi filmi yoruyor ve yolundan saptırıyor. Yine de Mehtap Bayrı, Mustafa Uğurlu ve Sevda Erginci'nin iyi oyunculuğuyla film gişe yapması muhtemel bir seyirliğe dönüşmüş.

Lafı uzatmayalım; işte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Casuslar Köprüsü

Steven Spielberg’in yönettiği ve Tom Hanks, Austin Stowell, Amy Ryan ile Mark Rylance’in oynadığı Casuslar Köprüsü (Bridge of Spies), 27 Kasım 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Tarihsel olaylardan esinlenilmiş bir James Donovan hikâyesi olan, Fox Pictures / DreamWorks Pictures yapımı, dramatik gerilim türündeki Casuslar Köprüsü, Brooklyn’de bir sigorta avukatının kendisini bir anda Soğuk Savaşın ve Sovyetler Birliği tarafından ele geçirilen Amerikalı U-2 pilotunun değişimi için olacak pazarlığın ortasında bulmasını konu alıyor.

Diktatör Adolf Hitler’in Hayatının Esrarengiz Yönleri

Müjdat Gezen’in yönettiği ve Müjdat Gezen, Aysun Ergin, Cengiz Gezgin ile Mustafa Barış Taşkın’ın oynadığı Diktatör Adolf Hitler’in Hayatının Esrarengiz Yönleri, 27 Kasım 2015’de Özen Film dağıtımıyla MG Film Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.



Muammer Çetintaş fazla yeteneği olmayan bir sinemacıdır. Hayattaki en büyük ideali yönetmen ve yapımcılıktır. Senaryosunu yazdığı hikâyeyi çekebilmek için babadan kalma evini ipotek ettirir. Karısı ve oğlu onu terk ederek yıllar önce Almanya’ya yerleşmişlerdir. Muammer, Almanya’ya gidip gelirken Hitler’in hayatıyla ilgilenir ve onu sinemaya aktarmaya karar verir.

Sakin Batı

John Maclean’ın yönettiği ve Michael Fassbender, Kodi Smit – McPhee, Ben Mendelsohn ile Caren Pistorious’in oynadığı Sakin Batı (Slow West), 27 Kasım 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Jay, İskoçya’da bir çiftçinin kızı Rose Ross ile büyümüştür. Büyüdükçe Jay Rose’a karşı daha derin duygular besler. Trajik bir olay sonrasında Rose ve babası Amerika’ya kaçarlar ve Rose, Jay’in hayatından çıkar. Kalbi kırık Jay, ayrıcalıklarla dolu hayatını geride bırakıp Rose’u bulmak ve onun kalbini kazanmak için Amerika’ya gider. Amerika’daki yolculuğunda karşılaştığı sert Silas’tan yardım alır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden, üstat Sadi Çilingir'in izniyle alınmaktadır.