Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor

Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre sağanak yağışların başlamasıyla çok ciddi bir hava değişiminin hafta sonundan itibaren etkili olacağı belirtildi.

Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 1

Ege Bölgesi kıyıları, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı; Doğu Anadolu'nun doğusunun yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

119
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 2

İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski var.

219
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 3

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, "Mart ayındaki toplam yağış miktarı bugüne kadar bazı bölgelerde ay ortalamasını yakaladı. Bundan sonraki yağmurların seviyeleri artırıcı katkı yapmasını bekliyoruz. İyi haber olarak bu söylenebilir. İçerisinde bulunduğumuz kuraklık 5-6 aydır bizimle olduğu için tabi ki kısa bir ayın ortalamayı tutturması her şeyi iyileştirmez.

319
Bu illerde oturanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur, fırtına geliyor - Sayfa 4

Ama acil durumda suya ihtiyacı olan Bursa, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, İzmir, Manisa ve Antalya gibi merkezlerde milyonların yaşadığı şehirlerde önümüzdeki hafta sonu hem kuvvetli yağmurlar var hem de hayatı olumsuz etkileyecek bir tarafı var. Hızlıca özetlersek cuma ve cumartesi günü bu lodosun daha kuvvetli yani deniz üzerinde 70-80 kilometreye ulaşmasını sürat olarak bekliyoruz. Kıyılardan ilçelere doğru ise 50 kilometre süratle esmesini bekliyoruz. Cumartesi deniz seferlerini aksatabilir. İptaller gecikmeler yaşanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

419