Gündem
16 Mar 2012 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:26

BU İDDİALAR ERBAKAN AİLESİNE FİTNE SOKMAK İÇİN ORTAYA ATILDI!

Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, miras davası için basında çıkan haberlerle ilgili avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı. İşte o açıklama..

BASIN AÇIKLAMASI

1.Merhum liderimiz, muhterem hocamız, bütün ömrünü Milli görüş davasına adamış, son nefesine kadar malıyla canıyla mücadelesini vermiş olan babamız Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN adına kayıtlı olan tüm mal varlığı, 28 Şubat sürecinde verilen haksız cezalardan dolayı hacizlidir. İsteseydi dünyanın sayılı sanayicilerinden birisi olabilecek iken kendisini davasına adamış ve tarihe mal olmuş büyük bir siyaset ve devlet adamıdır. Ayrıca, Merhum ERBAKAN Hocamız, siyasi hayata başladıktan sonra hiçbir ticari faaliyetin içinde olmamıştır. Bu tür tartışmalar onun kemiklerini sızlatmaktadır. Buna sebep olanlar büyük bir vebal altındadır

2.Ailenin mirası konusu ile ilgili basın-yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Merhum ERBAKAN hocanın adına kayıtlı menkul ve gayrimenkullerinden oluşan mirası resmi olarak bellidir. Ve bu mirasın medeni kanun mucibince 1/3’ü Zeynep ERBAKAN’ın kanuni hakkıdır ve kesindir. Bu sebeple hiçbir varisin hakkının zayi olması kanunen mümkün değildir. Bununla birlikte bizlerin kardeşleri olarak ablamız Zeynep ERBAKAN ’ın herhangi bir şekilde hakkının kaybolmasına razı olmamız mânen ve vicdanen söz konusu olamaz. Ancak, 1. maddede belirttiğimiz üzere ’28 Şubat sürecinin ürünü olan haksız davalar’ sonucu tüm tereke hacizli olduğu için şu ana kadar hiçbir varise mirastan herhangi bir pay intikal etmiş değildir.

3.Diğer iddialar ise, bir takım art niyetli kişiler tarafından geçmişte de olduğu gibi özellikle toplumda ciddi bir karşılığı olan ERBAKAN ismini yıpratmak amacıyla aile içine fitne sokmak maksadıyla ortaya atılmış asılsız iddialardır.

4.Tüm bu yayınlar Merhum ERBAKAN Hocamızın vefatının 1.Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma toplantılarında Milli Görüş’ün yeniden şahlanışa geçmesi ve özellikle Sn. Fatih ERBAKAN’a karşı halk nezdinde oluşmaya başlayan sempati ve teveccühün engellenmesine yöneliktir.

Hiç kimse Milli görüşçülerin birlik ve beraberliğine zarar vermeyecek ve yeniden şahlanışına engel olamayacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.15/03/2012
                                          
Dr. M. Ali Fatih ERBAKAN
Adına

Av.Tan Tahsin ZAPATA