Politika
22 Mar 2021 10:31 Son Güncelleme: 22 Mar 2021 12:17

Bu iddia çok konuşulur! Deniz Baykal'a sağlık operasyonu mu yapıldı?

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye'ye operasyon yapmak isteyen güçlerin önlerinde engel olarak gördükleri Deniz Baykal'ı yok etmek için önce kaset ardından da sağlık operasyonu düzenlediklerini iddia etti. Sayan, Baykal'ın Erdoğan ile el ele vereceğini gören güçlerin bu operasyonu yaptığını öne sürdü.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Savcı Sayan, milli ve yerli muhalefet anlayışına sahip Deniz Baykal'ı yok etmek isteyenlerin önce kaset ardından da sağlık operasyonu yaptıklarını iddia ederek "Kafadan konuşmuyorum bilerek ve taamüden konuşuyorum" vurgulaması yaptı.

Operasyonun amacının da ülkedeki yerli ve milli muhalefeti yok etmek olduğunu kaydeden Savcı Sayan "Kaset operasyonu ile başaramadılar, ikinci operasyonu sağlığına yönelik yaptılar. Beyninde pıhtı attı. Tedavisi yanlıştı." dedi. 

Savcı Sayan, 24 TV'de Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' programına katıldı. Programda Deniz Baykal'ın rahatsızlığıyla ilgili çok konuşulacak iddialarda bulundu. Sayan, Baykal'ın sağlık durumuna yakından şahit olduğunu belirterek tedavisine yönelik şüphelerinin olduğunu kaydetti. Sayan "Beyninde pıhtı attı. Sayın Baykal'a bir operasyon yapıldığı kanaatindeyim." dedi. 

YERLİ MİLLİ MUHALEFET İSTİYORDU

Savcı Sayan, partisi CHP'den istifa ettikten sonra AK Parti'ye geçerek Ağrı Belediye Başkanı seçilmişti. Savcı Sayan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dönemini hatırlatarak Deniz Baykal'ın bir gün kendilerini topladığını ve şu önemli mesajları verdiğini anlattı: 

"Bizi topladı Sayın Erdoğan ile görüşeceğim bu ülkenin birlik ve beraberliği için … muhalif olabiliriz ülkede ama herşeyden önce ülkenin geleceği için ülkenin dış politikası için birlikte mücadele edeceğiz. Ben aday olursam adaylığım da bu süreçte bu minvalde gidecek, milli ve yerli olacağız birimize düşmanlık kin haset beslemeden birbirimize bu anlamda hesap sormadan karşılıklı bir anlayış içerisinde biz bu işi götüreceğiz dedi."

BU OLAYDAN SONRA OPERASYON YAPILDI

Savcı Sayan bu görüşmenin ardından Baykal'a yönelik operasyon başlatıldığını anlattı. 

"Bu olaydan sonra Baykal'ın beyninde pıhtı attı. Sayın Baykal’ın Baykal’ın sağlığını ondan sonraki süreci de biliyorum. Ailesinden de dinledim ve çok sağlıklı gittiğine dair şüphelerim var. Sayın Baykal’a bir operasyon yapıldığı kanaatindeyim. Kim ne derse desin şahsi kanaatim." 

Operasyonu kimin yapmış olabileceğine yönelik de Savcı Sayan şunları söyledi: 

"Sayın Baykal'ın milli ve yerliliğini bilen ve Sayın Erdoğan ile bir araya gelip el ele vererek ülkeyi şahlandıracağını düşünen güçler Baykal'a operasyon yaptı."

BİRİNCİ OPERASYON KASETTİ

Savcı Sayan, Baykal'ı siyaseten ortadan kaldırmak isteyenlerin 'kaset operasyonunu' düzenlediklerini belirtti. Kaset operasyonunu 'birinci operasyon' olarak değerlendiren Savcı Sayan, Baykal'ın tekrar siyasete geri dönmesi üzerine ikinci operasyon olarak ise 'sağlığına dair müdahalenin' yapıldığını söyledi:

"Milli ve yerli muhalefetin üzerinden ülkeye bir operasyon gerekiyordu ve Baykal buna müsade etmiyordu. Baykal yine dirildi. Millet bunun farkına vardı. Dolayısıyla Baykal'ın yeniden dirilmesi demek, Baykal yeniden CHP'yi alabilirdi onların elinden. CHP'yi tekrar alırsa bizim operasyonumuz yarım kalacak dediler. Biz CHP üzerinden ülkeye operasyon düşünüyorduk, tarlanın taşıyla tarlanın kuşunu vurmamız lazım, bu fırsat elimizden kaçacak dediler. Bu Baykalı durdurmamız lazım. İkinci operasyon yapıldı sağlığıyla oynandı."

OPERASYONU KİM YAPTI

Savcı Sayan, Baykal'a yönelik operasyonu kimin yaptığına dair ise şu açıklamada bulundu: "Türkiye'yi yok etmek isteyen kim ise, kırk yıldır dağda PKK'yı besleyen kim ise  PKK’nın uzantıları kim ise Türkiye’nin birliğini beraberliğini Trakya ile Ağrı'nın birleşmesini istemeyen Anamur ile Sinop’un birleşmesini kim istemiyorsa onlar yaptı, onun ekibi yaptı."