CineRadar
04 Kas 2016 09:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Bu hafta sinemalarda hangi filmler var?

Bu hafta gerçekten sıkı filmler var. Hem komedi, hem aksiyon hem de festival filmi seyircisi salona gittiği zaman kendine mutlaka bir film seçecek. Murat Tolga Şen, Cineradar’da haftanın filmlerini inceliyor.

Süper kahraman filmlerinin en iyisi olduğu iddia edilen Doktor Strange özel efektleriyle öne çıkan bir yapım. Marvel filmleri söz konusu olduğunda hep aynı şey; film yurtiçinde-yurtdışında yere göğe sığdırılamıyor ancak izlediğimde “eh işte” diyorum. Bakalım Doktor Strange nasıl çıkacak?

Panzehir ile fena halde dikkatimi çeken Alper Çağlar’ın yeni filmi Dağ 2 de bugün gösterime giriyor. Bir gazeteciyi kurtarmak için sınırötesinde operasyon yapan bordoberelilerin macerasını aktaran film yerli aksiyonların eli yüzü düzgün bir örneği, içinde bulunduğumuz günlere deçok uygun düşen bir yapım.

Katıldığı festivallerde övgü ve ödül alan Albüm ise haftanın en iyi alternatifi. Orta sınıf bir çekirdek aile üzerinden toplum manzaraları sunan film absürt mizahı ile ayrıksı bir iş olmayı başarıyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Dağ II

Alper Çağlar’ın yönettiği ve Çağlar Ertuğrul, Murat Serezli, Ufuk Bayraktar ile Ahu Türkpençe’in oynadığı Dağ II, Çağlararts – Insignia tarafından vizyona çıkarılıyor.



Devam filmi olmakla birlikte izleyicilerine bağımsız bir hikâyeyi konu eden Dağ 2’de sınır ötesi gizli operasyonlara gönderilen yedi kişilik bir timin, “Fırtına Getiren”in öyküsü anlatılıyor. İki can dostu Oğuz ve Bekir’in ilk saha görevine gittikleri Irak’ta 7 bordobereli ölümle dans ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin destekleriyle, gerçek silahların yanı sıra ordunun helikopter ve uçaklarının da kullanıldığı Dağ 2, gerçek silah ve ordu ekipmanlarının kullanıldığı ilk ve tek Türk filmi oldu. Filmde ayrıca TSK’da görev yapan gerçek askerler de rol aldı.

Doktor Strange

Scott Derrickson’un yönettiği ve Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams ile Benedict Wong’un oynadığı Doktor Strange (Doctor Strange), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dünyaca ünlü nörocerrah Doktor Stephen Strange, geçirdiği korkunç bir araba kazasından sonra ellerini kullanamamaya başlıyor ve hayatı sonsuza dek değişiyor. Doktor Stephen Strange kısa sürede yeni sihirli güçler kuşanıyor ve şöhret ile statü dolu yaşamına geri dönmekle, her şeyi geride bırakarak var olan en güçlü sihirbaz olarak dünyayı korumak arasında seçim yapmak zorunda kalıyor.

Geniş Aile 2: Her Türlü

Ömer Uğur’un yönettiği ve Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Bülent Çolak ile Ahmet Sarsılmaz’ın oynadığı Geniş Aile 2: Her Türlü, Barakuda Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Zekai, gazinolardaki rulet çarkını kontrol eden bir saat düzeneği yapar. Cevahir, daha düzenek tam hazır olmadan bizimkileri kumar masasına oturtur ve paraları başkaları kazanır. Katil kumarhane kralı Paçacı, Zekai’nin yari Pırıl’ı rehin alır. Paçacı’yı uğrattıkları zararı karşılamazlarsa muhtemelen Pırıl ölecektir. Bizimkiler saat düzeneğini kullanarak Kıbrıs kumarhanelerinden parayı kazanıp Pırıl’ı kurtarmak üzere Yavruvatan’a uçarlar.

Albüm

Mehmet Can Mertoğlu’nun yönettiği ve Şebnem Bozoklu, Murat Kılıç, Zuhal Gencer Erkaya ile Mustafa Ragıp Adıgüzel’in oynadığı Albüm, Kamara Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Cüneyt ile Bahar Bahtiyaroğlu, otuzlu yaşlarının sonuna merdiven dayamış, sekiz yıllık evli bir çifttir. Cüneyt bir lisede tarih öğretmeni, Bahar ise bir vergi dairesinde memur olarak çalışmaktadır. İkili, doğal yollardan çocuk sahibi olamadıkları için sonunda evlat edinmeye karar vermişlerdir. Ancak müstakbel çocuklarının gelecek yıllarda kendilerini biyolojik olarak da anne baba olarak sevmelerini ve benimsemelerini istemektedirler.

O Kadın

Paul Verhoeven’in yönettiği ve Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny ile Charles Berling’in oynadığı O Kadın (Elle), Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



O başarılı bir iş kadınıdır. Yalnız yaşamakta olduğu evinde bir gece ansızın maskeli bir adam tarafından saldırıya ve tecavüze uğrar. Durumu polise anlatır fakat polisin yapabileceği bir şey olmadığını anlar. Yaşadığı olay sonrasında gerilim dolu geceler yaşamaya başlamıştır. Evini ve işini bilen tüm çevresinden şüphe ettiğinden dolayı gizlice araştırmaya başlar. Ünlü Temel İçgüdü filminin yönetmeninden gerilim ve heyecan dolu bir hikâye.

Troller

Mike Mitchell’in yönettiği ve Harun Can, Begüm Günceler, İlay Bal, İlham Erdoğan ile Ali Hekimoğlu’nun seslendirdiği animasyon film Troller (Trolls), The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Poppy kendisini, bildiği tek dünyadan çok uzaklara taşıyan bu macerada, güçlerini daima umutsuz olan Branch ile birleştirir. Arkadaşlarını, günahkâr Bergen’in pençelerinden ve onların lideri King Gristle’ın elinden kurtarmak için bu görevi tamamlamak zorundadırlar. Poppy’nin bu destansı macerası onun gücünü test edecek ve gerçek renklerini açığa çıkaracaktır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.