CineRadar
10 Oca 2014 09:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

Bu hafta sinemalarda 9 yeni film var!

Salonlara yine film yağıyor. Haftanın tüm filmleri Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizde... Cineradar'ı okumadan sinemaya gitmeyin, yanlış filme bilet almayın.

İhtiyarlara yer var! Kaçış Planı

Mikael Hafström’ün yönettiği ve Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel ile Amy Ryan’ın oynadığı Kaçış Planı (Escape Plan), 10 Ocak 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Dünyanın en azılı suçlularının kalacağı bir hapishane inşa edilir. Tüm hapishaneleri inşa eden ve onlardan ustalıkla kaçabilen Ray Breslin (Sylvester Stallone) bu hapishaneyi kontrol etmek ve kaçışa uygun olup olmadığını anlamak için hapishaneye yerleştirilir. Ray düştüğü tuzaktan habersiz görevi kabul eder, hapishaneye yerleşir ve dünyanın en tehlikeli adamı Emil Rottmayer’den (Arnold Schwarzenegger) destek alarak hapishaneden kaçışlarını plânlar.

Murat Tolga Şen’in notu:

80’lerin aksiyon kahramanlarının dönüşü muhteşem oldu! The Expendables filminden bu yana Slyvester Stallone ve çetesinin filmlerini sürekli izler olduk, Arnold Schwarzenneger’de ikinci baharın tadını çıkarmaya niyetli görünüyor.

Sly’ın daha önce Lock Up ve Tango&Cash filmlerinde denediği hapishaneden kaçış temasına sahip film eski usül aksiyon filmlerinden hoşlananlar için tam bir sinek kapanı… Tam bir erkek filmi olduğunu söylememe bilmem gerek var mı? Eski günlerin hatırına mutlaka sinemada izleyin!

Romen sinemasından çarpıcı bir film: Çocuk Pozu

Calin Peter Netzer’in yönettiği ve Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia ile Nataşa Raab’ın oynadığı Çocuk Pozu (Child’s Pose), 10 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Mor Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bükreş’in üst sınıf ailelerinden birisine sahip olan Bayan Cornelia Keneres, oğlu Barbu Keneres’in sebep olduğu ölümcül bir trafik kazasından sonra onun tüm sorumluluklarını eline alır. Barbu Keneres, kazada küçük bir çocuğu öldürmüştür. Bayan Cornelia Keneres, bu durum karşısında oğlu hakkında tüm gerçekleri öğreneceği gibi onun durumu düzeltmek için tüm varlığını ortaya koymaya gayret edecektir.

Murat Tolga Şen’in notu:

Çocuk Pozu’nu geçtiğimiz Kasım ayında yapılan 4. Malatya Film Festivali’nde izleme şansına eriştim. Başarılı bir seçkinin bana göre en iyi filmiydi. Basit bir hikayenin duyarlılık noktalarını olabilecek en samimi ve gösterişsiz sinema diliyle görselleştiren film, bir yönetmen sineması örneği olmasına rağmen oyuncularına, özellikle de Luminita Gheorghiu’ya çok şey borçlu.

Çocuk Pozu filmi bizim karakterlerden nefret etmemize ve finalde arsız bir katarsise sahip olmamızla ilgilenmiyor. Filmin asıl derdi, bu trajedinin çevresinde toplanan tüm karakterleri, nedenleriyle birlikte anlamamızı sağlamak. Bunu o kadar sessiz ve ustaca başarıyor ki...

Güçlü olmanın yerini çaresizlik, umursamazlığın yerini vicdan alıyor. Evrensel bir insanlık bağı tüm statülerin üzerine çıkıp içsel bir yargılamaya yol açıyor. Ancak işler yine de güçlü olanın istediği gibi gitmeye devam ediyor. Suç kriminal olmaktan çıkıp vicdani hale gelince de affedilme, bağışlanma ihtiyacının şiddeti artıyor. Filmin asıl aktarmak istediği de bu zaten.

Çocuk Pozu, bu yılın en seyredilmeye değer filmlerinden, gerçek bir sinefil hazinesi… Kaçırmayın!

Paranormal Activity: İşaretliler

Christopher Landon’un yönettiği ve Molly Ephraim, Katie Featherston, Andrew Jacobs ile Crystal Santos’un oynadığı Paranormal Activity: İşaretliler (Paranormal Activity: The Marked Ones), 10 Ocak 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gerilimin hat safaya tırmandığı paranormal activity 4′de yeni bir düzen kurmak için yeni bir eve taşınan fakat hala üzerlerindeki şoku atamayan kaite ve hunter buradada esrarengiz güçlerin etkisi altına girecek ve lanetli gemişlerinin hala onlarla beraber olduğunu anlayacaklardır.

Gloria

Sebastian Lelio’nun yönettiği ve Paulina Garcia, Sergio Hernandez, Diego Fontecilla ile Fabiola Zamora’nın oynadığı Gloria, 10 Ocak 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yaşının icap ettiğine karşı gelip hayattan elini eteğini çekmeyi kabul etmeyen 58 yaşındaki Gloria, bekârların arasına karışmaya karar verir. Gece kulüplerinde aşk ve macera peşinde umut, hayal kırıklığı ve boşluk hissiyle karşı karşıya kalır. Bir deniz subayıyla tanışıp yakınlaştığında kendi sırlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. Acaba bu ilişki aşk yolundaki son durağı mıdır?

Belgesel özleyenlere: Siirt’in Sırrı

İnan Temelkuran ile Kristen Stevens’in yönettiği ve Evin Demirhan’ın oynadığı Siirt’in Sırrı, 08 Ocak 2014′de M3 Film dağıtımıyla Temelkuran Film ve Müzik tarafından vizyona çıkarıldı.



Siirtli, 15 yaşındaki genç kız Evin Demirhan, 2010 yılında Avrupa Şampiyonu olmuş bir güreşçidir ama O’nu kimse tanımaz. Filmde, “kızlara yakışmayan” bu sporu yapan Evin’in 2011 içinde yaşadıkları anlatılıyor.

Yunus Emre: Aşkın Sesi

Kürşat Kızbaz’ın yönettiği ve Devrim Evin, Ahmet Mekin, Altan Erkekli ile Bülent Emin Yarar’ın oynadığı Yunus Emre: Aşkın Sesi, 10 Ocak 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Imagine Film Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.



Anadolu’dan yayılan sevgi ışığını, yüzyılları aşarak şiirleriyle günümüze taşıyan; barış, kardeşlik ve ilahi aşk düşünceleriyle evrensel düzeyde benimsenmiş, büyük düşünür Yunus Emre’nin ilahi aşk yolculuğu. Dil, din, düşünce ve ırk farkı gözetmeksizin tüm insanlığa barışı, hoşgörüyü ve sevgiyi aşılayan Yunus Emre’yi ve onun ilahi aşkını anlatan Yunus Emre: Aşkın Sesi, büyük düşünürün tüm insanlığı ne derece aydınlattığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Aksiyon komedisine devam filmi: Sağ Salim 2: Sil Baştan

Ersoy Güler’in yönettiği ve Burçin Bildik, Ezgi Asaroğlu, Murat Akkoyunlu ile Hüseyin Avni Danyal’in oynadığı Sağ Salim 2: Sil Baştan, 10 Ocak 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Gülen Adam Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Salim’in kimsesiz bir cenazeyi memleketine götürmeyi kabul etmesiyle başlayan macera, yol arkadaşı Nihal’in annesinin intikam için rehin alınmasıyla yeniden başlıyor. Her yerde 11 kötü adamın seri katili olarak aranan kahramanlarımız yakalanmamak için kılık değiştirirler. Ancak işler düşündükleri gibi gitmez. Salim belâdan kurtulmak için eline silâh alınca da serüven yeniden başlar.

Beni de Götür

Avni Kütükoğlu’nun yönettiği ve Vural Çelik, Çiğdem Suyolcu, Gürol Güngör ile Hakan Türkşen’in oynadığı Beni de Götür, 10 Ocak 2014′de Özen Film dağıtımıyla Yazz Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Amcası ve yengesiyle yaşayan Ayşe aşık olduğu Ali’nin İstanbul’a gidişiyle hayatının tek mutluluğunu kaybetmiştir. Her gün işe gidip gelmek dışında hiçbir şey yapmaz. Ara sıra Ali’nin annesine uğradığında kendini Ali’ye daha yakın hisseder. Bu arada amcası Ayşe’yi Ahmet’le evlendirmek ister. Bunu öğrenen Ayşe çok üzülür ama çaresizdir. Nikâh kıyıldıktan kısa bir süre sonra Ali’nin annesi vefat eder. Ayşe, Ali ile tek bağlantısı olan kişiyi de kaybetmiştir.

Nihayet vizyonda: Ferahfeza

Elif Refiğ’in yönettiği ve Uğur Uzunel, Sitare Akbaş, Hüseyin Sevimli ile Mert Asutay’ın oynadığı Ferahfeza, 10 Ocak 2014′de M3 Film dağıtımıyla Muhtelif Yapımlar tarafından vizyona çıkarılıyor.



Baskıcı babası Raif ve acar arkadaşı Kısmet’le Tuzla tersane bölgesinde tedarikçi olarak çalışan Ali, 20 yaşında hayalci bir gençtir. Denize açılan gemileri seyrederken kendisi için daha güzel bir hayat olduğuna inanır. Bir gece Kısmet’le şehri başka bir açıdan görmek için bir kulenin tepesine tırmanır. Çevreye bakınırken karşıdaki duvarda yarım yapılmış bir gemi grafitisi gören Ali bunun bir işaret olduğuna inanır.

MURAT TOLGA ŞEN