CineRadar
09 Ara 2016 00:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Bu hafta hangi filme gidelim? Tolga Çevik’ten iyi bir baba olur mu?

Aralık ayının ikinci vizyon haftasında tam 7 yeni film gösterime giriyor. Bu hafta sinemaseverlerin karşısına kafa karıştırıcı bir seçki çıkıyor. Gişe komediler ve festival filmleri aynı vizyon haftasında...

Haftanın ağır topları Tolga Çevik’in sürüklediği duygusal bir ebeveyn komedisi olan Sen Benim Her Şeyimsin, eleştirmenler tarafından yere göğe sığdırılamayan Nocturnal Animals ve İstanbul Film Festivali’nin yarışma bölümünden tanıdığımız Kasap Havası…
 
Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Sen Benim Her Şeyimsin
 
Tolga Örnek’in yönettiği ve Tolga Çevik, Melis Birkan, Tuna Çevik ile Cengiz Bozkurt’un oynadığı Sen Benim Her Şeyimsin, 09 Aralık 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Sedat çok küçükken öksüz kalır. Günübirlik ilişkiler ve işlerle hayatını geçirir. Ancak bir gün Pınar tarafından kucağına bırakılan bir bebekle kendini “baba” olarak bulur. İstanbul’a gelir, Birol’la karşılaşır, “korkularının gözünün içine bakacağı” bir meslek edinir. Sedat’ın hayatı artık “Sen Benim Her Şeyimsin” dediği kızının etrafındadır. Kızı için bir masal dünyası yaratır ve onu korumak için elinden geleni yapar.

Gece Hayvanları (Nocturnal Animals)
 
Tom Ford’un yönettiği ve Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon ile Aaron Taylor’un oynadığı Gece Hayvanları (Nocturnal Animals), 09 Aralık 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Gece Hayvanları, kendi gerçeklerinde yaşayan veya yaşamaya çalışan erkeklerin ve kadınların psikolojik ve duygusal dalgalanmalarını cesurca inceliyor. Gece Hayvanları, burada ve şu anda bir hikâye tarafından tüketilen ve hikâyeyi tüketirken geçmişiyle bugünü arasında sıkışıp kalan bir kadını konu alıyor. Film, Austin Wright’ın 1993’te yayınlanan Tony and Susan adlı kitabından uyarlandı.
 
Hayati Tehlike
 
Serdar Işık’ın yönettiği ve Toygan Avanoğlu, Altan Erkekli, Öznur Serçeler ile Anıl İlter’in oynadığı Hayati Tehlike, 09 Aralık 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla DS Dijital Yapım Evi tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Hayati, Polis olan süt kardeşi N. Utku’yu, sokak mafyasından kurtulmak için dükkanına çağırır. Utku, mafya tarafından vurulunca Hayati, Utku’nun operasyonunu tamamlamak için yemin eder. Bir Rus baron olan Vitel’i yakalaması gerekmektedir. Adama ulaşmak için Vitel’in kızı Linda’yı kendine aşık etmeye karar verir. Böylece Vitel’in damadı olacak ve adamı yakalatabilecektir. Ancak Hayati için ajan olup adam yakalamak çok karmaşık bir plandır.
 
Kasap Havası
 
Çiğdem Sezgin’in yönettiği ve Şenay Gürler, İnanç Konukçu, Hakan Karahan ile Özay Fecht’in oynadığı Kasap Havası, 09 Aralık 2016’da MC Film dağıtımıyla 1 Mart Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Taksi şoförü olan Ahmet, annesinin uygun gördüğü birisiyle nişanlanmak üzereyken kendisinden yaşça büyük Leyla ile ilişki yaşamaya başlar. İkisinin arasındaki tutkulu birliktelik büyük bir aşka dönüşünce evlenme fikrinin eşiğine gelirler. Ancak Leyla’nın yıllar önce birlikte olduğu Semih, Almanya’dan geri döner. Semih’in gelişiyle ilişkilerindeki dengeler altüst olacaktır. Kasap Havası, geçmişe takılı kalma sorunumuza yoğunlaşıyor.
 
Çılgın Ofis Partisi (Office Christmas Party)
 
Josh Gordon ile Will Speck’in yönettiği ve Jason Bateman, Olivia Munn, T. J. Miller ile Jillian Bell’in oynadığı Çılgın Ofis Partisi (Office Christmas Party), 09 Aralık 2016’da Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Amerika’nın sayılı şirketlerinden birinin CEO’su eğlence düşkünü ağabeyinin yönettiği şirket şubesini kurtarmak ve büyük bir satış anlaşması imzalamak için potansiyel bir müşteriyi büyük bir Yılbaşı Partisi ile ikna etmeye çalışır. Ağabeyi ve baş teknoloji sorumlusu, müşteriyi etkilemek ve işlerini kurtaracak bir satış anlaşması yapmak için çalışanlarını bir araya getirip muazzam bir ofis Noel partisi vermek zorunda kalır.
 
Aşk Mektupları (Mal de Pierres)
 
Nicola Garcia’nın yönettiği ve Marion Cotillard, Louis Garrel, Alex Brendemühl ile Brigitte Roüan’ın oynadığı Aşk Mektupları (Mal de Pierres – From the Land of the Moon), 09 Aralık 2016’da M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
2. Dünya Savaşı sonrasında geçen tutku dolu bir aşk hikâyesi. Gabrielle, ailesinin baskısına dayanamamış ve bir çiftçi olan José’yle evlenmiştir. José dürüst ve çalışkan bir adamdır ancak bu evlilik içinde kendini mahkûm gibi hisseden Gabrielle, bu adanmışlığa karşılık veremeyeceğinin farkındadır. Bir gün tutkularını ona yeniden hatırlatacak ve ayağını yerden kesecek olan André ile tanışır.

Şarkını Söyle (Sing)
 
Garth Jennings’in yönettiği ve Scarlett Johansson, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon ile Taron Egerton’un seslendirdiği animasyon film Şarkını Söyle (Sing), 09 Aralık 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Buster Moon, zor dönemler geçiren, bir zamanların çok başarılı olan bir tiyatrosundan sorumlu, kibar ve iyimser bir Koaladır. Tiyatroyu her şeyden çok sever ve onu korumak için her şeyi yapabilecek durumdadır. Ancak, zor günler geçiren tiyatronun yavaş yavaş parlaklığını kaybettiği günlerde eski görkemini yeniden kazandırmak için son bir şansı vardır: Dünyanın en büyük şarkı yarışmasını yapmak.
 
MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.