Gündem
11 Kas 2011 22:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

''BU HABERE DAİR SON DAKİKALARI KALDIRIN!'' YİĞİT BULUT TALİMATI CANLI YAYINDA VERDİ!

Yiğit Bulut canlı yayında gemi kaçırma haberi için tüm medyaya oto sansür çağrısı yaptı.

PKK’nın deniz otobüsü kaçırması günün flaş gelişmesi olarak ekrana damgasını vururken ilginç bir gelişme yaşandı. Haber kanalları olayı son dakika olarak görürken ilerleyen saatlerde canlı bağlantılar ve son dakika alt yazıları bir anda buharlaşıverdi.

Kaçırılan geminin kaptanı Habertürk’e bağlanıp konuşup olaya dair bazı detaylar verdikten ve eylemi PKK’nın yaptığını ilan ettikten sonra bu kez yayına Yiğit Bulut bağlandı. Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut kaçırılan gemiyle ilgili yayınlarda çok dikkatli olmak gerektiğini söyledikten sonra bütün medyaya adeta otosansür çağrısı yaptı. "Son dakikayı kaldırdık, ses bağlantısı da yapmayacağız" diyen Bulut, kaptanın Habertürk canlı yayınına alınmasını da ’propagandaya alet olma’ adına yanlış olduğunu ima etti.

"Yeni bir gelişme olursa operasyon olursa örneğin bunu 2 dakikalık bir son dakika alt yazısıyla duyurucağız. Hiç bir şekilde ses bağlantısı kurmayacağız. Bütün medya adına sesli düşünüyorum şu anda. Biz de kaptanı çok kısa bir süre canlı yayına aldık. Ama şimdi son dakikayı kaldırıyoruz, ses bağlantısı da yapmayacağız. Teröristlerin de istediği bu olayın kitlesel bir propaganda malzemesi olması zaten.Örgüt propagandası yapmak için malzemeye dönüştü şu anda bu olay. Eylemin saati de bu düşünülerek seçilmiş, insanların işlerinden çıkıp evlerinde TV başına geçtiği bir saati deçmeleri tesadüf değil."