Gündem
25 Kas 2012 00:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:25

BU HABER DEĞİL Mİ FATİH ALTAYLI!..

Samsun'da 5 işçinin feci şekilde hayatını kaybettiği kazayı Habertürk Gazetesi neden görmedi?

İşte Yurt Gazetesi’nde bugün yeralan haber...

Eti Bakır İşletmeleri’nde önceki gün yaşanan kazada 5 işçi hayatını kaybetti, 11 işçi yaralandı. Eti Bakır’ın sahibi olan Cengiz Holding’in eski ortakları arasında Turgay Ciner’in de bulunduğu ortaya çıktı. Habertürk bu faciayı gazetesinde haber dahi yapmadı!

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde Cengiz Holding’e ait  Eti Bakır İşletmesi’nde önceki gün 30 metre yüksekliğinde 100 metre genişliğindeki amonyak tankının montajı sırasında feci bir kaza meydana geldi. Yapımı tamamlandıktan sonra vinçle kaldırılan yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kapak, tanka yerleştirilmek istenirken vinç halatının kopması sonucu işçilerin üzerine düştü. Dev kapağın altında kalan işçilerden 5’i can verirken 11 işçi de yaralandı. Uzmanların olay yerinde yaptığı incelemelerde iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı ve kazanın tedbirsizlik sonucu yaşandığı belirtildi.
 
‘AKP DÖNEMİNDE BÜYÜDÜ’
 Feci kazanın yaşandığı Samsun’un Tekkeköy İlçesi’ndeki işletme 2004 yılında özelleştirildi. İşletmeyi Cengiz Holding’in bünyesindeki Eti Bakır satın aldı. AKP döneminde büyüyen şirketlerden biri olan Cengiz Holding dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması arasında yer alıyor. Başbakan’a yakınlığının ödülünü ise 4 Milyar dolar yatırım değerindeki Seydişehir Alüminyum Tesislerini 305 Milyon dolara sahip olarak aldı. Tesisin enerji ihtiyacını karşılaması için yapılan Oymapınar barajı ise firmanın kar etmesi için Cengiz Holding’e devredildi. Samsun’da kazanın yaşandığı gün Mehmet Cengiz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla Yusufeli Barajının iş sözleşmesini imzaladı.
 
‘CİNER ORTAKLIĞI’
 Samsun’da önceki gün yaşanan işçi katliamı sonucu gündeme gelen Cengiz Holding’in eski ortakları arasında Turgay Ciner’de bulunuyor. Cengiz Havacılık AŞ’nin eski yönetim kurulu üyesi olan Ciner, holdingin sahibi Mehmet Cengiz’le ortaklığını Kasımpaşaspor’da devam ettiriyor.


 
‘İLK KAZASI DEĞİL’

 Samsun’da 5 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan Cengiz Holding, Adana Kozan’da Gökdere Köprü Barajı inşaatının yüklenici firmaları arasında yer alıyordu. Adana Göktepe HES Barajı inşaatının tüneli 24 Şubat 2012 tarihinde çöktü ve 10 işçi sulara kapılarak hayatını kaybetti. Cengiz Holding’in imzası olan bir diğer işçi katliamı ise Kastamonu Küre’de yaşandı. 8 Eylül 2004 tarihinde  Aşıköy Yeraltı Bakır Ocağı’nda tünel çalışmasında çıkan yangın sonucunda 19 işçi hayatını kaybetti, 19 işçi yaralandı.
 
BU HABER DEĞİL Mİ ALTAYLI?..
 Samsun’da 5 işçinin feci şekilde hayatını kaybettiği kaza tüm gazetelerin birinci sayfasında yer alırken sadece Habertürk Gazetesi olayı görmezden geldi. Fatih Altaylı’nın genel yayın yönetmenliğini yaptığı Habertürk Gazetesi 5 işçinin can verdiği acı olaya sayfalarında yer vermedi. Habertürk tüm ülkenin konuştuğu kazanın haberini ne birinci sayfasından ne de içerdeki sayfalarından kullandı. Gazetenin haberi bilerek atlamasının nedeni  ise  gazetenin sahibi Turgay Ciner’le Cengiz Holding arasındaki iş ilişkisi olarak değerlendirildi. Habercilik söz konusu olduğunda mangalda kül bırakmayan Altaylı’nın konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu
Bu haber değil mi Fatih Altaylı ?