Gündem
08 Tem 2010 00:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

BU GECE MİRAÇ KANDİLİ! PEKİ TRT HANGİ CAMİDEN YAYIN YAPACAK?

Bu gece kutlanacak olan Miraç Kandili TRT'den yayınlanacak!

TRT, Miraç Kandili programını Ağrı Merkez Camii’nden canlı yayınlayacak.

Ağrı Müftülüğü’nden alınan bilgilere göre, 8 Temmuz Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece tüm İslam alemi tarafından kutlanacak olan Miraç Kandili için Ağrı’da Merkez Camii’nde özel kandil programı düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ağrı Müftülüğü ve TRT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek program saat 20.00’de başlayacak. Peygamber Efendimiz (SAV)’in Mirac’a çıktığı gün olan bu gecede Mevlid-i Şerif okunacak ve ilahiler seslendirilecek. Program, TRT-1’den canlı yayınlayacak.

Yaklaşık 2 saat sürecek programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman ve Türkiye’nin önemli hafız ve mevlithanları okuyucu olarak katılacak. Program, Ağrı Müftüsü Osman Tıraşçı’nın duasıyla son bulacak.

Ağrı Müftüsü Osman Tıraşçı, TRT-1’de yayınlanacak kandil programına tüm Ağrılıları beklediğini belirterek, İsra ve Miraç hadisesinin, Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için Hz. Muhammed Mustafa’ya yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğu, yükselişi ve huzura kabul edilişi ifade ettiğini vurguladı.
ETİKETLER
#TRT #miraç kandili