CineRadar
22 Tem 2016 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:24

Bu gece ışıkları kapatmadan uyuyacaksınız!

Ülkemizin içinden geçtiği şu sıkıntılı günlerde bir nebze olsun rahatlayabilmek için en güzel seçeneklerden biri sinemaya gidip film izlemek…

Bu hafta çok öne çıkan bir film yok açıkçası ancak basın gösterimi yapılan az sayıdaki yapımdan biri olan Işıklar Sönünce, uyarlandığı kısa filmin ruhunu ve korkutuculuğunu devam ettirebilen oyalayıcı bir iş… Karanlıktan korkanlar izlemesinler çünkü korkmayanları bile ürkütecek sekanslara sahip.

Basın gösterimi yapılan bir başka film olan Atom Egoyan’ın yönettiği Remember: Hatırla ise tam bir ters köşe filmi ancak oldukça gerici bazı anlara rağmen sakin bir tempoya sahip. Başrol oyuncusu Christopher Plummer ise ilerlemiş yaşına rağmen çok başarılı…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Işıklar Sönünce

David F. Sandberg’nin yönettiği ve Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Billy Burke ile Alexander DiPersia’nın oynadığı Işıklar Sönünce (Lights Out), 22 Temmuz 2016’da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.



Rebecca, evi terkettiğinde çocukluk korkularını da arkasında bıraktığını düşünmektedir. Büyüyüne kadar ışıklar kapandığında nelerin gerçek, nelerin gerçek olmadığından hiçbir zaman emin olamamıştır. Şimdi de küçük kardeşi Martin, Rebecca’yı dehşete düşüren bu gizemli olayları deneyimlemeye başlamıştır. Bu korkutucu varlık, anneleri Sophie ile olan gizemli bağından dolayı tekrar ortaya çıkmıştır.

Remember: Hatırla

Atom Egoyan’ın yönettiği ve Christopher Plummer, Dean Norris, Martin Landau ile Bruno Ganz’ın oynadığı Remember: Hatırla (Remember), 22 Temmuz 2016’da M3 Film dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Hafızası ile ilgili sorunlar yaşayan yaşlı Zev, kaybettiği karısı Rurh’un yasını tutmaktadır. Karısına verdiği intikam sözü onu hayatta tutan tek güçtür. Zev, bakımevindeki arkadaşı Max’in de yardımı ile Max ve kendi ailesini Auschwitz toplama kampında katleden ve kaçak olarak yaşayan esrarengiz adamı bulmaya ve öldürmeye yemin eder. Ancak Zev’in bilmediği tek şey  en büyük düşmanının kendi hafızası olduğudur.

Kanlı Girdap

Patricio Valladares’in yönettiği ve Selma Ergeç, Selim Bayraktar, Gianni Capaldi ile Natalie Burn’un oynadığı Kanlı Girdap (The Ghosts of Garip), 22 Temmuz 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla FBR Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarıldı.



İlk kez bir korku filminde oynayan Selma Ergeç’in canlandırdığı üniversite araştırma görevlisi Nina, mezarı bulunamayan Kazıklı Voyvoda hakkında araştırma yapan eski sevgilisi Amerikalı ünlü belgeselci John Gillespie’yi bir ipucu bulduğunu söyleyerek İstanbul’a çağırır. Ömrünü tarihe adamış akademisyen Ali Aksu’nun da yol gösterici olarak dahil olduğu hikâye izleyenleri koltuklarına kilitleyecek.

Amman Hocam 2

Pierre François Martin Laval’ın yönettiği ve Christian Clavier, Isabelle Nanty, Pierre François Martin Laval ile Kev Adams’in oynadığı Amman Hocam 2 (Les Profs 2 – Serial Teachers 2), 22 Temmuz 2016’da Özen Film dağıtımıyla Özen Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Fransa’nın en kötüleri olarak bilinen öğretmenleri çok gizli bir görev için İngiltere’ye doğru yola çıkarlar. Tembeller kralı Bolat’la birlikte ülkenin en iyi lisesine tepeden inerler ve ünlü metodlarını ülkenin gelecek elitleri üzerinde uygularlar. Bahis çok büyüktür; krallığın geleceği onların başarılarına bağlıdır. Bu sefer en iyi öğrenciler en kötülerdir.

Doraemon: Taş Devri Macerası

Shinnosuke Yakuwa’nın yönettiği Doraemon: Taş Devri Macerası (Doraemon: Nobita and the Birth of Japan), 22 Temmuz 2016’da Bir Film dağıtımıyla Yeni Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Ne okulda ne de evde aradığı huzuru bulamayan Nobita sonunda evden kaçmaya karar verir. Yakın arkadaşları Gian, Shizuka ve Suneo’nun da evden kaçmak için nedenleri vardır. Ancak nereye gideceklerine karar veremezler. Çünkü artık günümüzde bütün toprakların bir sahibi vardır. Doraemon’u da yanlarına alan yakın arkadaşlar zamanda bir yolculuğa çıkarak tam 70.000 yıl öncesine giderler. Ancak taş devrinde de her şey yolunda değildir.

Hain

Susanna White’ın yönettiği ve Ewan McGregor, Stellan Skarsgard, Damian Lewis ile Naomie Harris’in oynadığı Hain (Our Kind of Traitor), 22 Temmuz 2016′da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Bir çift, Rus oligarkının hain planlarına dahil olur. Kısa sürede kendilerini Rus mafyasının ve İngiliz gizli ajanlarının arasında bulacaktır. İki tarafa da güvenmek mümkün değildir.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.