Gündem
08 Mayıs 2014 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Bu fotoğraf DHA muhabirine ödül getirdi

Küresel iklim değişikliği' temalı fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu.

Alarko Carrier'ın küresel iklim değişikliğini gündeme getirmek amacıyla düzenlediği "Küresel İklim Değişikliği" temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Alarko Carrier'ın ISK-SODEX 2014 Fuarı'ndaki standında yapılan bir törenle duyuruldu. Ayrıca yarışmada ilk 13'e girerek 2015 takviminde yer almaya hak kazanan fotoğraflar da sergilendi. Yarışmada Doğan Haber Ajansı muhabiri Cemal Köyük üçüncü oldu.
Yarışmayla ilgili bilgi veren Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, " 7 yıldır gerçekleştirdiğimiz "Alarko Carrier'ın Küçük Ressamları" yarışmasıyla, bayi, servis ve çalışanlarımızın çocuklarına resim yapma sevgisini aşılıyorduk. Resim yarışmasını ulusal bir fotoğraf yarışması formatına dönüştürerek, küresel iklim değişikliği konusundaki hassasiyetimizi geniş kitlelerle paylaşmak istedik. Yarışmaya başvuran ve finale kalan fotoğraflar, konunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Her yıl tekrar edeceğimiz yarışmayla, dünyamızın korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Yarışmaya Facebook üzerinden katılan Murat Öner Taş, 'İklim Değişikliği Sonucu Kuruyan Tuz Gölü'nde Alg Oluşumu' isimli fotoğrafıyla birinci oldu. Ahmet Turan Kural 'Bacalar' isimli fotoğrafıyla ikinci olurken, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Cemal Köyük 'Sis İstanbul'u Esir Aldı' fotoğrafıyla üçüncülüğü elde etti.  Yarışmada dereceye giren 13 fotoğraf ise fuar boyunca şirketin standında sergilenecek ve 2015 takviminde kullanılacak.