Gündem
01 Şub 2014 07:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Bu firmanın ürünlerine dikkat edin! Bakanlık, Şahin Sucukları'nı teşhir etti!

Şahin-Melek Et’in ürettiği sucuklarda sakadat ve yabancı doku tespit edildi. Firma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesinde teşhir ettiği 'ayıplı gıda firmaları' arasında yer aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden kamuoyuna yapılan duyuruya göre, süt ürünleri üretimi yapan 14 firmanın 16 parti ürününde, et ürünleri üreten 12 firmanın 13 parti ürününde, takviye edici gıdalar ve kahve üreten 9 firmanın 9 parti ürününde, bal üreten 6 firmanın 10 parti ürününde, bitkisel yağ üreten 1 firmanın 3 parti ürününde, bulgur üreten 1 firmanın 1 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi.

Bakanlığın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı bildirildi. Ayrıca, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince, laboratuar sonucuyla taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmünün yer aldığı anımsatıldı.

Kayseri’den ise Şahin-Melek Et ve Et Mam. Gıda San. Tic. Ltd. Şti. bakanlığın sitesinde teşhir edildi. Firmanın parti numarası 099 olan fermente sucuğu üzerinde yapılan tahlilde sakadat ve yabancı doku tespit edildiği ifade edildi.