Kitap
12 Kas 2015 17:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

"Bu dünya ikimize dar kızım... Ya sen öleceksin, ya ben!"

Türkiye’nin en üretken yazarlarından biri olan Ayşe Erbulak, 5. Romanı “Anne Bak Kim Geldi?” ile psikolojik gerilimin sınırlarını zorladı.

Ülkemizde kadının durumu ve statüsü, modern şehirde, yüksek öğretimle yetişmiş  bireyde dahi kadın ve kız olma baskısı ile zorla kızlık zarı algısının oluşturulması, aile baskısı, polislerin işlediği suçlar, anlaşmalı evlilik, aşk gibi konuları harmanlayan Erbulak, usta işi bir polisiye roman ortaya çıkardı…

Türkiye’de kadının statüsü, anlaşmalı evlilikler, tüm bu sosyolojik algıları ve bu algıların edebiyata yansımalarını Ayşe Erbulak’ın yeni kitabı ‘‘Anne Bak Kim Geldi’’ de görülüyor.

Klasik polisiye edebiyatında, “Kim Yaptı?” sorusu kurgunun temel unsuru olarak belirlenir ve suçlu ya da suçlular son sayfaya kadar ortaya çıkmazken Ayşe Erbulak, cesaretle ve okurlarına güvenle, katili romanın başında paylaşıyor.

Katilin en başta belli olması romanın hızından, okura aşıladığı merak duygusundan hiçbir şey kaybetmeyip, üstelik okuru suç-suçlu ilişkisinden çıkararak vicdani bir muhasebeye de zorluyor. “Anne Bak Kim Geldi?” de okuyucu, suçluyu merak etmiyor, suçluyu suça iten toplumsal yapıyı irdeliyor. Roman, bu anlamda da birçok polisiye yazarın cesaret edemeyeceği noktalara ulaşıp okuru tatmin ediyor.

Gerilim-polisiye romanlarında, ülkemizde akla ilk gelen isim olmayı başaran Ayşe Erbulak, beşinci kitabı "Anne Bak Kim Geldi? " ile ustalık yoluna girmenin keyfini yaşıyor.

Raflardaki ve listelerdeki üst sınırları zorlayacak "Anne Bak Kim Geldi? " ile Ayşe Erbulak, okurlarıyla buluşmanın heyecanını yaşıyor.