Gündem
21 Mayıs 2010 14:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

BU DA EVLİLİK ÇETESİ!.. KOCA ARARKEN DOLANDIRILDILAR!..

Genç kızların hayalleriyle oynadılar! Televizyon kanallarına telefonlarını verip eş arayan kadınları ağlarına düşüren çete yakalandı.

İZMİR'de, bazı televizyon kanallarına telefonlarını verip eş arayan kadınları ağlarına düşürerek paralarını ve değerli eşyalarını alıp ortadan kayboldukları ileri sürülen 31 yaşındaki H.K. ve yaşıtı M.Ç., polis tarafından yakalandı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran E.Ç., Kocaeli'nde oturduğunu, televizyon kanalına verdiği cep telefonundan kendisine ulaşan H.K. ve arkadaşı M.Ç. ile tanıştığını söyledi. E.Ç., davet üzerine İzmir'e geldiğini, kafeteryada otururken, şüphelilerin içerisinde cep telefonu ve 170 TL bulunan çantasını çalıp kaçtıklarını dile getirdi. Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis, H.K. ve M.Ç.'yi yakaladı.

Gözaltına alınan iki şüphelinin, daha önce de Konya'da oturan N.G. ve Balıkesir'de oturan Ş.U. adlı kadınlarla aynı yöntemle tanışıp para ve değerli eşyalarını çaldıkları saptandı. Şüphelilerden, H.K.'nın 26, M.Ç.'nin de 3 ayrı dolandırıcılık olayından poliste kaydının olduğu anlaşıldı. Üç mağdur tarafından teşhis edilen iki şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.