Gündem
14 Nis 2010 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

BU DA DİYANET AÇILIMI!.. KUTLU DOĞUM HAFTASI İÇİN ÜNLÜLER DAVET EDİLDİ!..

Diyanet bu yıl bir ilke imza atarak Kutlu Doğum Haftası açılış törenine sanat dünyasından pek çok ismi davet etti.

Diyanet bu yıl her zamankinden farklı olarak Kutlu Doğum Haftası açılış törenine bilim, spor ve siyaset dünyasının yanı sıra sanatçıları da davet etti. Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay ve İbrahim Tatlıses davet gönderilen sanatçılardan.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Emin Özafşar, 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kutlu Doğum haftası etkinliklerinin bu yıl daha geniş kapsamlı kutlanacağını ve toplumun herkesiminden önemli isimlere davette bulunduklarını açıkladı. Prof. Dr. Özafşar, konuyla ilgili olarak bilgi verdi.

PROTOKOLÜN DIŞINA ÇIKILDI

Bu seneki kutlamaların 2010’un Kur’an-ı Kerim yılı olması nedeniyle "O’nun hayatı Kur’an’dı" başlığını taşıdığını belirten Özafşar şöyle dedi:

"Tüm çağlara ve zamanlara, insanlığa, toplumun farklı katmanlarına, Kur’an’ın evrensel mesajını yalın ve doğrudan verecek bir etkinlik planlandı. Kutlu Doğum Haftası’nın açılış programı bu sene İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. İlk defa bu seneye mahsus olmak üzere, toplumun bütün kesimlerine, siyasetçilere, sanatçılara, edebiyatçılara, bilim çevrelerine, sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza davet yapıldı. Önceleri herkese genel davet yapılıyordu, bu sefer özel olarak davet yapıldı ve büyük bir ilgi gördü."

Özafşar, törene 50’ye yakın sanatçı ve sporcunun da katılacağını söylerken, davet edilen ünlü isimler arasında Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, İbrahim Tatlıses, İzzet Altınmeşe, Muazzez Abacı, Muazzez Ersoy, Zara, Mustafa Sandal, Fatih Terim ve futbol klüplerinin başkanları da bulunduğunu vurguladı.