Gündem
24 Oca 2013 19:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

BU BİR İLK; RTÜK'TEN ERDOĞAN'A YASAK!

RTÜK üyeleri, bugünkü Üst Kurul toplantısında ilginç bir karara imza attı.

Bundan böyle Başbakan Tayyip Erdoğan da dahil hiçbir siyasi, konusu ne olursa olsun (kız çocuklarının okula gönderilmesi, kadına yönelik şiddet, trafik, AB gibi) hiçbir kamu spotunda yer alamayacak.

CHP kontenjanından seçilen Üst Kurul üyesi Süleyman Demirkan’ın önerisi ile “Kamu Spotu Yönergesi”ne “siyasiler kamu spotunda yer almasın” maddesi eklenmesi istendi.

AK PARTİLİ ÜYE DE DESTEK VERDİ

Öneriye RTÜK Başkanı Davut Dursun başta olmak üzere Ak Parti kontenjanından seçilen üyeler Taha Yücel, Abdulvahap Darendeli ve Hasan Tahsin Fendoğlu karşı çıktı. Ancak yine AK Parti kontenjanından seçilen üye Hamit Ersoy’un, CHP kontenjanından seçilen üye Süleyman Demirkan, Hülya Alp, MHP kontenjanından seçilen üye Esat Çıplak ve BDP kontenjanından seçilen üye Ahmet Yıldırım’a destek vermesi sonucu 5’e karşı 4 oyla maddenin yönergeye eklenmesi kabul edildi.

BAŞBAKAN DA ROL ALMIŞTI
Böylece bundan sonra Başbakan dahil hiçbir siyasi kamu spotlarında yer alamayacak. Başbakan Erdoğan daha önce “Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi”nin kamu spotunda rol almıştı.