Gündem
17 Kas 2012 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

"BU BİR DEMOKRASİ AYIBIDIR!" SARIGÜL İÇİNİ CANDAŞ TOLGA'YA DÖKTÜ!

Kanaltürk'te yayınlanan Bunu Konuşalım programını sunan Candaş Tolga Işık'ın konuğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kanaltürk'te yayınlanan Bunu Konuşalım programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Mustafa  Sarıgül Ayazağa ve Maslak'ın Şişli'den alınıp Sarıyer'e bağlanmasını sert bir dille eleştirerek Anayasa Mahkemesi'ne dava açacaklarını belirtti. Sarıgül, 6 farklı noktada demokrasi çadırları kurduklarını ifade ederek, "72 tane sokağı yarın saat 15:00’ten akşam saat 19:00’a kadar yürüyerek geze geze doluşacağım." şeklinde konuştu.

REFERANDUM DEĞİL EĞİLİM YOKLAMASI

Eferandum yapmıyoruz eğilim yoklaması yapıyoruz. Referandumu yasa gereği kaymakam veya vilayetin yapması gerekiyor. Biz bu noktada önümüzdeki hafta Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız imzalarsa yasayı biz bu eğilim yoklamasını direk anayasa mahkemesine sunacağız. O nedenle de bizim okullarda kamu kurum ve kuruluşlarını kesinlikle bu konuda rahatsız etmek istemiyoruz. Başından beri planımız bu. Demokrasi çadırları kuruldu. Yurttaşlarımız gelip oylarını kullanacaklar. Yurttaşlarımızın özgür iradeleriyle kullandıkları oyları Sabah 9’da oy verme işlemi başlayacak ve akşam saat 16:00’a kadar sürecek.

YURTTAŞLARIN ÖZGÜR İRADESİ İLE OLUR

Yasa şu bir bölgenin bir bölgeye bağlanamaz diye bir kaide yok bağlanır. Bir ilçenin bir mahallesi bir ilçeye bağlanır. Ama bunun için Avrupa yerel yönetimler özerklik anlaşmasının 5. Maddesi Türkiye Cumhuriyeti imza atmış. Ve diyor ki orada bir yerin bir yere bağlanması için kanuna da gerek yok bunun için o bölgede oturan yurttaşlarımız müracaatta bulunurlar ilgili kaymakamlık vilayet referandum yapar. O referandumun yüzde 70’i orada oturan yurttaşlarımız hayır bölgemiz uzak biz yeteri kadar hizmet alamıyoruz başka bir yerden hizmet almak istiyoruz diyorlarsa bu da kesinlikle yurttaşlarımızın özgür iradesi ile olur.

BU BİR DEMOKRASİ AYIBIDIR

Demokrasi varsa siyasi parti vardır demokrasi yoksa siyasi partilerde yoktur. Demokrasi sadece siyasi iktidarı elinde bulunduranlara lazım değil. Herkese lazım demokrasi. Bugün iktidar olanlar yarın muhalefette kendilerine nasıl davranılmasını arzu ediyorlarsa onlarda çalışmalarını o doğrultuda yapması lazım. Ülkeyi yönetenler yönettiği toplumlarla mutlaka dost olması lazım. Ben bu kararın Büyük şehir yasasının çıktığı bir noktada, Büyükşehirler yasası önemli bir yasadır çok şehrin kaderini etkiliyor. Böylesine önemli bir yasada Şişli’nin ve Yenimahalle’nin 3 tane mahallesini alıp bir başka ilçeye birini gece saat 1: 30’da diğerini gece saat 4.30’da başka bir ilçeye bağlamak demokrasi ayıbı olarak siyaset sahnesinde yerini almıştır.

6  FARKLI NOKTADA DEMOKRASİ ÇADIRLARI KURULACAK

Müsait olan 6 noktada demokrasi çadırları kurulacak. Yarın saat 15.00’te de ben yaklaşık olarak 72 tane sokağı yarın saat 15:00’ten akşam saat 19:00’a kadar yürüyerek geze geze doluşacağım. Hepsini binlerce yurttaşımla geze geze dolaşacağım. O yurttaşlarımızdan AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili, DSP’li, MHP’li  ve DTP’li hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan Bütün yurttaşlarıma diyeceğim ki sadece demokrasi için hak için hukuk için adalet için özgür iradelerinizle lütfen sandığa gelin ve kendi iradenizi belli edin.

20 BİN VATANDAŞ ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURACAK

O bölgedeki 20 bin yurttaşımı organize edeceğiz o 20 bin vatandaşımız Anayasa mahkemesinin önüne gelecek ve bireysel olarak müracaatlarını yapacaklar. 50 otobüs 2500 kişi 10 gün sürekli teker dönecek gideceğiz Anayasa mahkemesinin önüne oylarımızı kullanacağız tekrar dönüp buraya geleceğiz.

35 YILDIR EMEK HARCADIM

Ben Sarıyer’i çok seviyorum. Sarıyer’deki vatandaşlarımın da haklarını korumakla mükellefim. Ben burada bir demokrasi mücadelesi veriyorum. Bu bölge benim 15 yıldır hatta siyasi hayatımda 35 yıldır çok emek harcadığım evlatlarım benim hepsini yetiştirdim. Muazzam bir noktaya geldi.

Siz bugün demokrasi mücadelesi vermeseniz ben bu gece uyuduğum zaman yarın sabahleyin de Teşvikiye’nin Beyoğlu’na bağlanmayacağı ne bileyim.  Sarı gül hakkını hukukunu adaletini hiç kimseye yedirtmez. Sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Bu mücadele benim siyaseten bir yere gelme mücadelem değil.

RAHMETLİ ÖZAL BİR DÖNEM BUNU YAPTI

Rahmetli Özal bunu bir dönem yaptı. Ben o zaman milletvekili oldum o bölgede. Şişli, Zeytinburnu, Çatalca, Sarıyer Kağıthane bakın Şişli neresi Zeytinburnu neresi Çatalca neresi. Şişliye baktığınız zaman Şişli, Kağıthane,  Beşiktaş Sarıyer olması lazım. Fakat Rahmetli Özal o dengeleri bozsun diye başka bir şey yaptı.

SİYASİ BİR KARADIR HUKUKİ DEĞİL

Anayasa Mahkemesi’nden bu kararın döneceğine inanıyorum. Çünkü bu hukuki bir karar değil siyasi bir karardır. Parlamentoda AK Parti yetkilileriyle de Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileriyle de MHP yetkilileriyle de Çok değerli hukukçularla da görüştüm, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesiyle görüştüm Strasburg’la da konuştum. Bu siyesi bir karardır hukuki bir karar değildir.

TÜRKİYE BAŞKA BİR YER GİDİYOR

Ben hedeflerimden hiçbir zaman şaşmadım o gün biliyorsunuz olağan üstü şartlar yaşandı. Sayın Deniz Baykal gitti olağan üstü şartlarla Sayın Kılıçdaroğlu geldi. Ben sosyal demokrasinin evrensel ilkesine inanıyorum. Hayatım boyunca bölen ya da parçalayan olmadım. Düşüncelerime ihanet eden olmadım. Hareketimiz şuan devam ediyor. Önemli olan bir yola çıktığında başarman lazım. Biz o günün şartlarına önem veriyoruz. Türkiye başka bir yere gidiyor.

İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı olma meselesi bana bağlı bir mesele değil Türkiye Değişim Hareketini bağlı bir meseledir.

DENİZ BAYKAL BENİ 4 DEFA PARTİDEN İHRAÇ ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanlık mücadelesi verdikten sonra Deniz Baykal ve arkadaşları beni 4 defa partiden ihraç ettiler. Bunun üzerine biz Türkiye Değişim Hareketini başlattık. Ben Türkiye Değişim Hareketi’ni bölen parçalayan olmak için başlatmadım.

ERDAL İNÖNÜ VE ÖZAL'I ÖRNEK ALIRIM

Erdal İnönü Ve Özal’ı örnek alırım. Özal’ın pratik çözümler İnönü’nün ise demokrasi anlayışını örnek alırım. İnönü’nün biz kızdığını nasıl anlardık kürsüye çıkardı Sayın Özal istirham ederim dediği zaman anlayın ki İnönü kızdı. Ama Özal’da çıkar derdi ki ben biraz önce konuştuğum sözler çok halisane duygularladır ama Sayın İnönü’nün bu sözlere alındığını görüyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.

Başı açık kardeşimizde mutlu olsun biz artık ötekisi olmayan bir siyaseti oluşturmamız lazım.

 GENÇ SARIGÜLLER HER AY YAZIYA ÇIKARLAR

Bizim şuanda 72 ilde örgütlenmiş Hasan Aydın Başkanlığında gençlik kolları başkanlarımız var ve Gençlik kolları başkanlarımız aslanlar gibi Genç Sarıgüller her ayın ilk çarşambası gece saat 22:00 ile 04:00 arası yazıya çıkarlar. O yazıya çıkmayan gençlik kolları başkanlarıyla çalışmamız mümkün değil. Çünkü Sarıgül’ün hayatı halkçı Ecevit yazmakla geçti. Bağımsız Türkiye yazmakla geçti. Kahrolsun Faşizm yazmakla geçti. O gençler çare Sarıgül yazarken beni yazmıyorlar kendi geleceklerini yazıyorlar.

VAN DEPREMİ İÇİN 5 SAATTE 20 TIR DOLDU

Van depreminde hemen görevli arkadaşlarımızı çağırdım. Buraya derhal yardım yapalım dedim. Bana sosyal medyayı kullanalım dediler. Sosyal medyaya güvenemeyiz bir şey gelir gelmez rezil oluruz. Çünkü Sarıgül bir şey derse Arkasının gelmesi lazım. 5 saat içerisinde 20 Tır doldu. Biz yardımları bire bir köylere ulaştırdık.