Gündem
30 Ara 2010 12:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

BU BAKANA BASIN DANIŞMANI DAYANMIYOR!

Hükümet'teki hangi bakan görev süresindeki üçüncü basın danışmanını atadı?

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın bir dönem basın danışmanı olarak görev yapan ve Özcan'a konuşmaları sırasında sürekli müdahalelerde bulunmasıyla gündeme gelen Nuraydın Arikan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yeni basın danışmanı oldu.
Cumhuriyet  Ankara Büro'dan Selda Güneysu'nun haberine göre Nuraydın Arikan, Günay'ın bakanlığındaki üçüncü basın danışmanı.

Günay, bu nedenle, AK Partili bakanlar arasında "en çok basın danışmanı değiştiren bakan" olarak biliniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na basın müşaviri olarak atanan Nuraydın Arikan, bakanlığa bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak görev de yaptı.

Bir süre AKP'ye yakınlığı ile bilinen Kanal 7'de çalışan Arikan, 2008 yılının başında, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın basın danışmanlığına getirildi.

Özcan'a, konuşmaları sırasında sürekli müdahalelerde bulunmasıyla da gündeme gelen Arikan'ın akademisyen olan eşi Emel Arikan da, eşinin YÖK'e getirilmesinin ardından bu kuruma atandı. Daha sonra Emel Arikan, Akdeniz Üniversitesi'ne görevlendirildi ancak Nuraydın Arikan'ın bakan Günay'la yaptığı görüşmelerin ardından 4 ay kadar önce, bakanlıkta görevlendirildiği öğrenildi. Emel Arikan'ın bakanlığa geçişinin ardından da Arikan bu kez Günay'a basın danışmanı olarak atandı.

İlk danışmanı Zaman'dan gelmişti

Günay'ın bakan olduktan sonraki ilk basın halka ilişkilerini kurumda yıllardır çalışan Yelda Akaras yürütüyordu. Ancak kısa bir süre sonra Günay, Zaman gazetesi yorum sayfası editörü Ahmet Turan Ayhan'ı basın danışmanı olarak görevlendirmişti. Günay'ın 4 ay gibi kısa bir süre danışmanı olarak görev yapan Ayhan, bakanlıktan ayrılarak, TRT Haber Dairesi'ne geçmişti. Bunun üzerine Günay, Ayhan'dan boşalan koltuğa yeniden Akaras'ı atamıştı.

Akaras 3.5 yıldır Günay'la birlikte çalışıyordu. Ancak Akaras'ın kısa bir süre önce görevden ayrıldı. Bakan olduktan sonra sürekli danışman değiştiren Günay, AKP'li bakanlar arasında da "en çok basın danışmanı değiştiren bakan" olarak da biliniyor.