Gündem
11 Nis 2013 20:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

'BU ACILARI DİNLEYİNCE KALBİM DELİK DEŞİK OLDU'

Akil Adamlar heyetinde bulunan Gazeteci Sibel Eraslan çözüm sürecini anlatmak için gittiği Malatya'da karşılaştığı olayları anlattı.

Habertürk canlı yayınında konuşan ve Ece Üner'in sorularını naıtlayan Akil İnsan Sibel Erarslan bir hayli duygulandığı programda gördükleri, yaşadıkları karşısında 'kalbim delik deşik oldu' dedi.

Çözüm süreci kapsamında  oluşturulan ve kamuoyunun günlerce tartıştığı Akil Adamlar heyeti ilk toplantısını Doğu Anadolu'nun en büyük şehirlerinden Malatya'da yaptı. Heyet, Malatya'da STK Başkanları, akademisyen, kanaat önderleri, çeşitli parti temsilcileriyle toplantılar yaptı, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Akil Adamlar heyetinde bulunan Gazeteci Sibel Eraslan çözüm sürecini anlatmak için gittiği Malatya'da karşılaştığı tabloyu Habertürk'te Ece Üner'le Akşam Raporu programında paylaştı. Heyetin çalışmalarından bahsederken bir hayli duygulandığı gözlenen Eraslan; ''toplantılardaki konuşmaları dinlerken kalbim delik deşik oldu'' dedi.

MHP VE CHP TABANI DA BARIŞ İSTİYOR

MHP'nin ve CHP tabanının da barış istediğini ve bunu Malatya'daki toplantılarda daha rahat gördüğünü ifade eden Eraslan, muhalefetin bu süreçteki eleştirisinin sadece propagandadan ibaret olduğunu söyledi.

Eraslan; ''Bölgedeki bütün insanlar barış istiyor. Bölgenin yetiştirdiği bilim insanları fikirlerini söylediler. Herkes barış istiyor. Akil Heyetteki insanlar gönül yıkmaya değil, gönül yapmaya geldi.  Doğu'dan Güneydoğu'dan çözüm sürecine verilen destek çok anlamlı. İnsanlar artık kötü günlerin geride kalmasını istiyor. Biz de annelerin gözyaşları dursun istiyoruz. Barışın sesine kulak vermemiz gerekiyor. Çok konuştuk biraz da dinlemenin zamanı bugün'' dedi.

SİYASET ANKARA'DAN İBARET DEĞİL

''Siyaset çok sert ve kırıcı geçiyor ama siyaset sadece Ankara'dan ibaret değil. Ben bu süreçten çok umutluyum. Çocuklarım adına umut etmek istiyorum. Benim bir hayalim bir umudum bir rüyam var, ve bu hayalim yaşamaktan, huzurdan yana, büyük bir millet olmaktan yana''