Teknoloji
14 Mar 2019 12:32 Son Güncelleme: 14 Mar 2019 12:38

BTK'dan kritik GSM tarife ücreti açıklaması!

GSM firmaları obonelerin târife ücretlerini dilediği gibi değiştirebilir mi? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, bir tüketicinin bu yöndeki sorusu üzerine bir açıklama yaptı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yaptığı açıklamayla GSM şirketlerinin tarife değişikliği yaparken bunu abonelere duyurması gerektiğini söyledi. GSM operatörleri zammı belirli bir süre önce SMS ile bildirmeli.

Bir vatandaş tarafından sorulan soruyu yanıtlayan BTK, GSM operatörlerinin zamları hakkında açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın sorduğu “İmzaladığım abonelik sözleşmesindeki târife ücreti işletmeci tarafından yükseltilebilir mi?” sorusunu yanıtlayan Kurum, Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesini hatırlattı. 

İşte GSM operatörleri ile ilgili yapılan açıklama
BTK tarafından yayınlanan açıklamada “Tarife değişikliklerini yürürlüğe girmeden makul bir süre öncesinde abonelere kısa mesaj (SMS), arama veya posta ile duyurmaları koşuluyla tarifelerini değiştirebilme hakları bulunmaktadır” bilgisi verildi.

BTK aynı zamanda tarife aboneliğini sonlandırma yollarına dair de açıklamalarda bulundu.

Tüketicinin taahhütlü sözleşmeden cayması durumunda işletmeciler taahhüde aykırılığın oluştuğu döneme kadar aboneye sağlanan cihaz, indirim ya da diğer fayda bedellerinin tahsil edilmemiş kısmı ile aboneden taahhüt kapsamında tahsil edilecek olan bedellerin henüz tahakkuk edilmemiş kısmının toplamını karşılaştırarak, abone lehine olan bedeli cezai şart ya da cayma bedeli olarak talep edilebileceğini söyledi.