Gündem
29 Nis 2011 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

BTK'DAN İNTERNETTE SANSÜR AÇIKLAMASI! O SÖZLER YASAKLANDI MI?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, sakıncalı kelime gruplarının, hosting firmalarına bilgi amaçlı bildirildiğini açıkladı.

Yer sağlayıcılara gönderilen bilgilendirme amaçlı e-posta içeriğiyle ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada; bu içerikleri barındıran internet sitelerinin 5651 sayılı yasanın 8. maddesinde yer verilen katalog suçlar ile ilgisi kapsamında, yetkililerce gözden geçirilmesi ve suça aracılık edilmemesi amacına yönelik olarak tarafımızca gerçekleştirilen bildirimden ibaret olduğu kaydedildi.

5651 sayılı yasa kapsamında yer sağlayıcılara I numaralı anahtar kelime grubunun geçtiği alan adlarının barındırılmaması, II numaralı anahtar kelime grubunun alan adından ve III numaralı anahtar kelime grubunun ise içerikten kontrol edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla gerçekleştirilen bir bildirim olduğu ifade edildi.

Bu sözcüklerle ilgili yasaklama söz konusu olmadığı, yer sağlayıcıların katalog suçlardan birini işleyen siteleri tespit etmelerini kolaylaştırmak için sunulmuş anahtar sözcüklerden ibaret olduğu vurgulandı.