Gündem
15 Şub 2012 00:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

BTK'DAN AÇIKLAMA! HACKLENMEDİK!

BTK haclenme olayı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Hacklenme ile ilgili BTK nasıl tedbir aldı?

Uluslararası siber korsanlık grubu Anonymous, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) siber saldırı düzenlediğini iddia etti. Dün internet sitelerinde yer alan bu iddiaya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) cevap geldi.

BTK, kurumun internet sitesinin ’hack’lendiği ve kurumsal bilgilere ulaşıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kurumun internet sitesinin ’hack’lendiği ve kurumsal bilgilere ulaşıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

BTK açıklamasında, BTK internet sitesinin ’’hack’’lendiğine ilişkin haberler yer aldığı belirtilerek, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, ’’Sadece, BTK tarafından tüketici şikayetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde çözümü amacıyla 30 Ocak 2012 tarihinde hizmete açılan ’Online Şikayet Bildirim Sistemi’ne ait ’tuketici.btk.gov.tr’ sayfasına 12 Şubat 2012 Pazar günü bir saldırı gerçekleştirilmiştir’’ denildi.

Sözü edilen sitenin saldırı tespit edilir edilmez kapatıldığına işaret edilen açıklamada, tüketicilerin şikayetlerini iletebilmeleri amacıyla en kısa sürede aynı adres üzerinden yeni bir sitenin hizmete açılacağı belirtildi.

(ntvmsnbc)

ETİKETLER
#btk #anonymous #hack