Gündem
03 Mayıs 2017 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:39

BTK Başkanı'ndan son dakika Wikipedia açıklaması!

BTK Başkanı Sayan, "Yargı kararları uygulanmadan Wikipedia'nın açılması mümkün değil" dedi.

İki konu başlığı nedeniyle kapatıldığı iddia edilen dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’nın açılması konusunda BTK’dan açıklama geldi.

BTK Başkanı Sayan, yargı kararları uygulanmadan Wikipedia’nın açılmasının mümkün olmadığını belirterek, “‘Kimsenin Türk mahkemelerini tanımam’ demeye hakkı yok” dedi.

ERİŞİM ENGELİNİN NEDENİ...

İnternetin önemli bilgi kaynağı Wikipedia ile bir süredir yazışmalar sürdürülüyordu. İddiaya göre içeriğinde barındırdığı gerek teröre destek veren yazılar, gerek Türkiye'yi terörle aynı düzlemde ve terör işbirlikçisi göstermeye çalışan tavrı nedeniyle uyarılar yapıldığı halde site cevap vermedi. Bu tür içerikleri kaldırma hususuna yanaşmadı, aksine koruma altına aldı.

NELER İSTENİYOR?

Uzun süredir, çeşitli sosyal medya şirketleri ve internetin yayın organları ile de temaslarını yoğunlaştıran Türkiye, uluslararası sitelerin Türkiye'de temsilcilik açmasını, uluslararası hukuka uygun davranmasını ve mahkeme kararlarını uygulamasını istiyor.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kendisinden istediği ve içeriğinde mahkeme kararları da olan düzenlemeleri yaptığı takdirde yeniden açılacağı vurgulandı.