Gündem
12 Nis 2016 12:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:27

Brüksel saldırısına 2 tutuklama!

Brüksel'de 22 Mart terör saldırılarıyla ilgili 2 kişi daha tutuklandı.

Belçika federal savcılığının açıklamasında, isimleri Smail F. ve İbrahim F, olan kişilerin, Brüksel saldırılarını gerçekleştirenlerin saklanmak için kullandığı Brüksel'in Etterbeek semtindeki evi kiraladığı belirtildi.

Brüksel saldırılarını soruşturan hakimin, 2 kişinin terör eylemlerinde yer alma ve terör amaçlı cinayet suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdiği ifade edilerek, soruşturmanın devam ettiği ve şimdilik ilave bilgi verilemeyeceği vurgulandı.

Saldırılarla ilgili daha önce, Mohamed Abrini, Osama K, Herve B.M. ve Bilal E.M. tutuklanmıştı. Paris saldırılarının sorumlusu olmakla da suçlanan Mohamed Abrini'nin, Brüksel Havalimanı'ndaki saldırı sonrası kaçtığı tespit edilen "şapkalı terörist" olduğu ortaya çıkmıştı.

Brüksel'de bir metro istasyonu ve havalimanında 22 Mart'ta düzenlenen saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Havalimanında iki intihar saldırganı üzerilerindeki bombaları patlatırken, şapka takan ve beyaz ceket giyen üçüncü şüpheli kaçmayı başarmıştı. Teröristin geride bıraktığı bomba kontrollü şekilde patlatılmıştı.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 22 Mart'taki saldırılarını düzenleyen grubun aslında ilk hedefinin Paris'e ikinci bir saldırı düzenlemek olduğu, ancak son dakikada karar değiştirerek Brüksel'i hedef aldıkları belirtilmişti. Saldırıların sorumluluğunu DAEŞ üstlenmişti.