Gündem
03 Eyl 2012 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

BRUCE WILLIS'TEN APPLE'A DAVA!

Aktör Bruce Willis müzik koleksiyonunu çocuklarına bırakabilmek için Apple'a savaş açtı.

Yıllardır iPod’una binlerce sterlin değerinde şarkı indiren aktör Bruce Willis öldükten sonra şarkıları çocuklarına bırakamayacağını öğrenince Apple’a dava açarak hakkını savunmaya karar verdi.

Apple’ın politikasına göre şarkıyı satın alan kişi sadece ölene kadar şarkıyı saklama hakkına sahip oluyor. Ölmesi veya bir yakınıyla şarkıyı paylaşması durumunda ise hesabı donduruluyor. Kızları Rumer, Scout ve Tallulah’a müzik koleksiyonunu miras bırakmak isteyen Willis, avukatı aracılığıyla Apple’a dava açmaya hazırlanıyor.

Led Zeppelin’den The Beatles’a, Gorillaz’dan Adele’e kadar birçok ünlü şarkıcı ve grubun şarkılarını koleksiyonunda bulunduran Willis, daha önce de internet özgürlüğü gibi konularda yaptığı açıklamalarıyla biliniyor.

Konuyla ilgili olarak İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesine konuşan miras uzmanı Irwin Mitchell, “Birçok insan yıllarca indirdikleri kitap ve şarkıların aslında kendilerine ait olmadığını öğrendiğinde şaşıracak. Bunları sevdiklerinize bırakmak istemeniz çok normal” dedi.

Bir blues grubunda şarkı söyleyen Willis, İngiliz müzik grubu Gorillaz’ın bir klibinde rol almıştı.

ntvmsnbc