Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi!

Breaking Bad dizisi 14 yıl önce bugün ilk bölümü ile izleyici karşısına çıktı. İşte, Breaking Bad ile ilgili 10 ilginç bilgi.

Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 1

Vince Gilligan tarafından tasarlanmış ve AMC kanalında yayınlanmaya başlayan bir drama dizisi olan Breaking Bad 20 Ocak 2008’de yayınlanmaya başladı. 2013 yılında tüm zamanların en yüksek reyting alan dizisi olma unvanı ile Guinness Dünya Rekorları kitabına giren dizinin başrolünde; Emmy en iyi aktör ödülüne 4 kez layık görülen Bryan Cranston yer alıyor.

112
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 2

Breaking Bad; ABD'nin güneyindeki eyaletlerde, konuşma dilinde "kıyameti koparmak" anlamına gelen bir deyim ve Walter karakterinin dönüşümünü sembolize etmek üzere Vince Gilligan tarafından özellikle seçilmiş. Breaking Bad, Amerikalı bir kimya öğretmeni olan Walter White ile onun eski bir öğrencisi olan Jesse Pinkman’ın ibret dolu öyküsünü anlatıyor.

212
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 3

Dizinin jeneriğinde gözüken C10 H15 N formülü, metamfetaminin formülü, 149.24 de molekül ağırlığıdır. Seyircilerin 5 sezon boyunca kimya ile iç içe olduğunu düşünürsek, böyle ince bir jenerik elbette beklenirdi.

312
Breaking Bad hakkında herkesi şaşırtan 10 ilginç bilgi! - Sayfa 4

Dizideki mavi meth aslında mavi akide şekeridir. Ayrıca ek bilgi olarak ekleyelim; bu meth'leri yapmak için narkotik şubeden gerçek meth'in nasıl yapılacağına dair yardım alındı.

412