Gündem
11 Eki 2011 19:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:53

BRAD PITT'İN FİLM SETİNİ POLİS BASTI!

Büyük bir bütçeyle Budapeşte'de çekilen filmin setine, terörle mücadele ekiplerine bağlı, tepeden tırnağa silahlı ve kar maskeli komandolar baskın düzenledi.

Macar terörle mücadele merkezi, dünyaca ünlü aktör Brad Pitt'in yeni filminin çekildiği seti basarak silahlara el koydu.

Silahları alınan prodüksiyon şirketi ise, özel uçakla getirilen silahları polisten geri almak için girişimlerde bulunduklarını, ama silahlara el konulmasının film çalışmalarını etkilemeyeceğini vurguladı.

PITT DÜNYAYI KURTARIYOR

Budapeşte'de çekilen ve bütçesi 135 milyon dolar olan "World War Z" adlı film, dünyayı ele geçirmek isteyen zombilerle mücadeleyi anlatıyor. Brad Pitt ise filmde dünyayı kurtaran bir Birleşmiş Milletler görevlisini canlandırıyor.

Daha önceki sahneleri İskoçya'da çekilen filmin final sahnesinin çekimi için Budapeşte tercih edilmişti. Pitt'in filminde rol almak için aylarca önce başlatılan figüran seçimi de, Budapeşte'de olay olmuştu.

Figüran zombi olabilmek için kuyruğa giren binlerce adayın çoğunluğu kadındı ve sadece Brad Pitt'in yakınında olabilmek amacıyla filmde görev almak isteyenler çoğunluktaydı.

MACARİSTAN'DA TARTIŞMA YARATTI

Büyük bir bütçeyle Budapeşte'de çekilen ve dolayısıyla Macaristan'ı dünyada tanıtan bir filmin çekiminde, terörle mücadele ekiplerine bağlı, tepeden tırnağa silahlı ve kar maskeli komandoların baskın düzenlemesi, Macar basınında da tartışma yarattı.

Havaalanında iki gün önce bir uçaktan indirilen sandık dolusu silahların, neden hemen orada incelenmeyip silahlara daha sonra "ihbar üzerine" film setinde el konulduğu da, yanıt aranan sorular arasında.